profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kajetanovičs nav aizmirsis pagājušā gada notikumus un cīņā par titulu iet savu ceļu

Go4speed 27.09.2022 - 00:01 Kajetanovičs nav aizmirsis pagājušā gada notikumus un cīņā par titulu iet savu ceļu
Kajetans Kajetanovičs. Foto: Dirtfish

Šajās brīvdienās ar Jaunzēlandes ralliju tiks aizvadīts pasaules rallija čempionāta 11. posms. Šajā rallijā par uzvaru WRC2 Open klasē cīnīsies 12 ekipāžas. Svarīgs šis posms būs poļu rallija braucējam Kajetanam Kajetanovičam.

Šobrīd līderis WRC2 Open klasē ir Andreas Mikelsens (109 punkti), kurš par punktiem WRC2 Open klasē šosezon vairs necīnīsies. Noteikumi paredz, ka WRC2 Open klases braucēji par punktiem WRC2 Open klasē drīkst cīnīties septiņos posmos, kur čempionāta kopvērtējumā tiek skaitīti seši labākie rezultāti. Mikelsens savus septiņus rallijus ir nobraucis (izcīnījis trīs uzvaras, vienu otro vietu un 7.vietu), un šobrīd viņam atliek gaidīt, kā veiksies pārējiem konkurentiem.

Tikmēr Kajetanovičs (76 punkti) aizvadījis tikai četrus posmus, un poļu braucējs plāno piedalīties atlikušajos trīs posmos (Jaunzēlandē, Spānijā un Japānā).


Foto: Honza Fronek

Kamēr vairums WRC2 Open klases braucēji budžeta dēļ startē Eiropas posmos, Kajetans šogad izvēlējies iet citu ceļu, kur sportists ir startējis gan Kenijas rallijā, gan arī startēs Jaunzēlandes un Japānas posmos. Un tieši šajos rallijos WRC2 Open klasē konkurence ir niecīga. Piemēram, Kenijas WRC rallijā Kajetans astoņu braucēju konkurencē, starp kuriem nebija spēcīgu braucēju, izcīnīja pārliecinošu uzvaru, otrās vietas sekotāju apsteidzot par 19 minūtēm! Un arī Jaunzēlandes un Japānas rallijos konkurence uz uzvaru nebūs tik sīva, kāda tā ir Eiropas posmos, kur par uzvaru parasti cīnās vairākas ekipāžas.

''Mums vajadzētu mēģināt atrast veidu, ka mēs visi cenšamies braukt vienādus rallijus. Mēs visi kopā piedalāmies sacensībās un neviens nelido uz citām valstīm, jo neviens cits tur nebrauc. Taču tā ir sarežģīta daļa, un es nezinu, kā to atrisināt," tā Andreas Mikelsens.


Foto: Honza Fronek

Kajetans saprot šo situāciju, taču noteikumi to ļauj un katrs pats sev var izvēlēties rallijus, kuros startēt. ''Andreas ir lielisks braucējs un viņam nevienam nekas nav jāpierāda, taču braukšana rūpnīcas komandas sastāvā pret tādu privātu braucēju, kā mēs, viņam dod zināmas priekšrocības," portālam DirtFish stāsta Kajetans Kajetanovičs. "Taču tajā pašā laikā ir jāciena visi konkurenti, un es domāju, ka Andreas pirms sezonas neuztvēra mani nopietni. Viņš neapšaubāmi ir ātrs, tāpēc būt viņa pretiniekam cīņā par titulu ir kaut kas īpašs. Es daru savu darbu. Cenšos domāt ne tikai par ātrumposmiem, bet arī par stratēģiju. Esmu komandas priekšnieks, šis man ir vēl viens darbs, tāpat kā bērnu audzināšana. Es ļoti cienu savus konkurentus, taču man nav laika domāt par viņu problēmām. Negribu būt rupjš, bet jūs zināt, ko es domāju. Es daru savu darbu. No otras puses, tas mums nav slikti. Vecs braucējs no maza Polijas ciemata ir bīstams rūpnīcas braucējam. Tas nav slikti, teiksim tā.''

Un te jāatgādina pagājušā gada notikumi Spānijas rallijā, kurus Kajetans nav aizmirsis. "Raugoties uz manu stratēģiju un WRC noteikumiem, vai atceraties pagājušā gada situāciju, kad Emīls Lindholms Spānijas rallijā kā pilotu pieteica savu stūrmani, bet beigās īstais braucējs bija viņš? Viņš mums atņēma dažus punktus, un mēs WRC3 klases čempionātā finišējām otrajā vietā, nevis pirmajā, taču es neprotestēju, jo pieņemu šos noteikumus."


Foto: Marcin Snopkowski

Pagājušajā gadā Kajetanovičs būtu kļuvis par WRC3 čempionu, ja Lindholms nebūtu izdarījis šo viltīgo triku, kas pagājušajā gadā bija pilnīgi legāls, bet šosezon noteikumi kļuvuši stingrāki. Atgādināsim, ka Spānijas rallijā uzvarēja Lindholms, bet Kajetanovičs palika otrais, čempionāta kopvērtējumā Joanam Roselam piekāpjoties tikai par trīs punktiem. Jāpiebilst, ka Lindholms jau pirms šī rallija bija nobraucis septiņus posmus, un kopvērtējumā viņš vairs punktus nevarēja izcīnīt, taču atņemt punktus Kajetanovičam gan viņš varēja, un to viņš arī izdarīja.

"Nekad neesmu bijusi Jaunzēlandē, nekad nebiju domājis, ka braukšu uz turieni pat atvaļinājumā, jo mums Eiropā tas ir otrs pasaules gals. Man tā ir jauna sala, jauna pasaules daļa, bet esmu laimīgs. Konkurence būs sīva. Sagaidu, ka Haidens Padons būs ārkārtīgi ātrs. Ārkārtīgi. Bet es domāju, ka ne tikai viņš varētu būt ātrs, jo šie posmi ir ļoti slaveni, visi, kas tur būs no Jaunzēlandes, viņi zina šos ceļus, katru līkumu.''

"Lai piedalītos Jaunzēlandē, man nācās atteikties no dalības Akropoles rallijā, kuru pārzinu un kurā esmu uzvarējis trīs reizes - divas reizes Eiropas čempionātā un vēl vienu reizi pērn WRC3. Tāpēc atteicos no rallija, kuru pazīstu, tā vietā izvēloties sacensības ārpus Eiropas, jo, protams, zinu, ka tas būs labs stratēģisks risinājums, un esmu pārliecināts, ka tas būs liels sportisks izaicinājums."

"Nezinu, kā jums to izskaidrot, bet gribu gūt prieku šajā rallijā. Gribu cīnīties ar šiem braucējiem, tāpēc esmu laimīgs tur, kur esmu. Es to novērtēju, jo varbūt jūs nezināt, kāda bija mana karjera pirms tam. Vēlos jums un visiem jaunajiem braucējiem teikt, ka nevajag padoties. Ir jācīnās par savu sapni, jo es to izdarīju. Mans piemērs, cīnoties no nulles, bez jebkādas naudas, parāda, ka var sasniegt stadiju, kurā var sacensties ar pasaules labākajiem braucējiem. Tas ir fantastiski. Ceru, ka mans stāsts par progresu rallijā un autosportā varētu motivēt citus. Ir vienkārši jātic, ka panākumi ir sasniedzami. Nekad nepadoties un cīnīties par saviem sapņiem. Pat tad, ja situācija neizskatās laba, jums tas ir jādara, jūs to varat izdarīt. Priecājos par katru dienu savā dzīvē rallijā, un tāpēc Jaunzēlande ir vēl viens sapnis.''


Foto: Honza Fronek

"Tas ir mans sapnis kļūt par čempionu, bet, ja man tas neizdosies, tas nebūs pasaules gals. Esmu laimīgs, jo varu cīnīties pasaules rallija čempionāta augstākajā līmenī, varu to darīt ar fantastiskiem cilvēkiem, man ir lieliska komanda ar lielu degsmi un lielu sirdi. Šis ir mūsu laiks, un es gribu to izbaudīt, cik vien iespējams," nobeidz Kajetanovičs.

Taču, nobeidzot šo visu, Kajetanovičs nav vienīgais titula pretendents WRC2 Open klasē. Pēc nesenās uzvaras Grieķijā, otrajā vietā šobrīd atrodas soms Emīls Lindholms (89 punkti), kuram atlikuši vēl divi posmi. Sportists startēs Spānijas rallijā un sola darīt visu, lai atrastu finansējumu un izietu uz starta arī Japānā.


WRC2 Open klases kopvērtējums
V. Pilots Ralliji  Punkti   Max iespējamie punkti
1. Andreas Mikelsens 7/7 109 109
2. Emils Lindholms 5/7 89 142
3. Joans Rosels 6/7 80 108
4. 
Kajetans Kajetanovičs 
4/7 76 160

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png