profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toksport komandas mehāniķi Grieķijas WRC 46 minūtēs paveic brīnumu (VIDEO)

Go4speed 20.09.2022 - 14:56 Toksport komandas mehāniķi Grieķijas WRC 46 minūtēs paveic brīnumu (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Kā vēsta wrc.com, tad Toksport WRT komanda Grieķijas WRC paveica gandrīz neiespējamo, kad tās mehāniķi nomainīja Eivinda Brinildsena ''Škoda Fabia Rally2 Evo'' automašīnas šasiju tikai dažas stundas pirms Grieķijas WRC rallija starta.

Pirms rallija tehniskajā pārbaudē tika konstatēts, ka Brinildesna ''Škoda Fabia Rally2 Evo'' bojājumu dēļ automašīna neatbilst noteikumiem, tāpēc komandai bija jāpieņem smags lēmums – savākt automašīnu un doties mājās vai atrast rezerves šasiju un ķerties pie darba.


Foto: Ekrānšāviņš

Toksport izvēlējās otro variantu, un pēc dažiem drudžainiem zvaniem šasija tika sagādāta no Topp-Cars Rally komandas Ungārijā. Automašīnas šasija uz rallija norises vietu tika transportēta visu nakti, kad tā Lamijā ieradās ceturtdienas rītā plkst. 9:58 no rīta. Tā kā atkārtotas pārbaudes termiņš bija noteikts plkst. 11:00, mehāniķiem nebija laiks kavēties.

"Mums aizliedza startēt ar mūsu automašīnu, tāpēc mums bija jāatrod risinājums. Mums nācās zvanīt apkārt. Mums bija pieejamas dažas šasijas Vācijā un Čehijā, taču to nogādāšana rallija norises vietā būtu aizņēmusi pārāk daudz laika, tāpēc, pateicoties Topp-Cars Rally komandai, mēs atradām vienu automašīnu Ungārijā. Tā izbrauca no Budapeštas ap pieciem sešiem vakarā. Viņi brauca visu nakti, lai to šeit nogādātu laicīgi,'' stāsta galvenais inženieris Janniks Viloks.


Foto: Ekrānšāviņš

"Ceļā bija neliela aizkavēšanās, tāpēc automašīna pie mums ieradās ap pulksten 10:00, bet atkārtotās pārbaudes termiņš bija pulksten 11:00 rītā. Mēs saņēmām pliku šasiju ar motoru iekšpusē, tāpēc vispirms bija jāizņem šis motors un tā tālāk. Pie mums strādāja aptuveni 40 mehāniķi, un pēc gandrīz 10 minūtēm gan mūsu dzinējs, gan priekšējais tilts jau tika uzstādīts jaunajā šasijā. Pēc 46 minūtēm mums bija gatava automašīna!''


Foto: Ekrānšāviņš

''Visu šeit klātesošo cilvēku apņēmība bija ļoti liela, un visi centās panākt, lai tiktu uz starta. Noņemu cepuri nost visu mehāniķu priekšā - viņi paveica lielisku darbu," nobeidz komandas pārstāvis.


Foto: Martin Hlinka

Brinildsens, kurš aizstāja savainoto Marko Bulasiju, lieliski izmantoja Toksport uzticamību, un Grieķijas rallijā norvēģu sportists finišēja 10.vietā absolūti un ceturtajā WRC2 Open klasē. Tikmēr aizvadītajās brīvdienās Norvēģijas rallija čempionāta kārtējā posmā, cīnoties par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā, Brinildsens piedzīvoja avāriju. Avāriju, ar to pašu mašīnu, ar kuru Grieķijas WRC neizdevās iziet tehnisko pārbaudi.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png