profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas WRC rallijā Hyundai komandas pavēļu cīņās iesaistās arī prezidents

Go4speed 12.09.2022 - 11:32 Grieķijas WRC rallijā Hyundai komandas pavēļu cīņās iesaistās arī prezidents
Dani Sordo, Tjerī Noivils un Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport

Grieķijas WRC rallijs noslēdzās ar Hyundai komandas triumfu, jo visu goda pjedestālu aizņēma Hyundai braucēji. Pēc tam, kad rallija devītajā ātrumposmā kokā ieskrēja Kalle Rovanpera, Otam Tanakam un arī Tjerī Noivilam parādījās iespēja kopvērtējumā vēl vairāk pietuvoties Rovanperam un turpināt izdarīt spiedienu uz somu sportistu.

Pēc rallija otrās dienas līderis bija Noivils, kuram 27,9 sekundes zaudēja Tanaks. Lai arī matemātiski par WRC čempiontitulu cīņu turpina trīs braucēji, ieskaitot arī Noivilu, tieši Tanaks šobrīd ir reālākais pretendents uz to, kas varētu iesaistīties cīņā par čempiontitulu. Pēc otrās dienas uz jautājumu, vai Noivils apsver iespēju palaist garām Tanaku, beļģu pilots atzina ''Nē. Neredzu iemeslu, kāpēc man būtu jāsamazina ātrums. Mēs nopietni strādājam savās sacīkstēs un mūsu mērķis ir atvest mājās dubultuzvaru Hyundai. Tas būtu labs rezultāts."


Foto: Hyundai Motorsport

Tikmēr Tanaks uz jautājumu, vai viņš tic tam, ka Noivils viņu palaidīs garām un ļaus izcīnīt uzvaru, tādējādi WRC kopvērtējumā nopelnot par septiņiem punktiem vairāk, igauņu braucējs atzina: ''Es tā nedomāju. Arī iepriekš Dani Sordo man nevēlējās atdot vienu starta pozīciju (Tanakam būtu nedaudz labāki braukšanas apstākļi), tāpēc nedomāju, ka Tjerī man atdos savu pirmo vietu.''

DirtFish ziņo, ka Sordo, kurš neaizvada pilnu čempionātu, piektdien saņēma ziņu atdot savu starta pozīciju Tanakam, kurš igauņu braucējam, iespējams, ļautu atgūt kādas papildus sekundes labāku braukšanas apstākļu rezultātā, taču spāņu pilots to nedarīja, jo komandas norādījumus esot saņēmis pārāk vēlu.

''Es neko nekomentēšu. Puisis (Tanaks), kurš ir pasaules čempions un ir patiešām ātrs, viņam tas nav vajadzīgs. Jā, saņēmu ziņu no komandas, bet es vienkārši neredzēju telefonu. Ja būtu redzējis, varbūt to darītu, bet tieši pirms ātrumposma starta es neskatos telefonā. Atsūtīt ziņu divas minūtes pirms starta… es tad neskatos telefonu. Neiedziļināšos politikā, jo man tas acīmredzot neinteresē, bet startēt viņam par vienu starta pozīciju vēlāk, nedomāju, ka tas nozīmētu iegūt viņam daudz sekundes. Ja Ots uz mani ir dusmīgs, tad viss kārtībā. Varbūt kādu dienu viņam viss būs labi,'' tā Dani Sordo.

Rallija noslēdzošo dienu ar ātrāko laiku iesāka Tanaks, kurš turpināja ķert Noivilu. Taču drīz vien Tanaks bija spiests samazināt savu tempu. ''Pirms ātrumposma saņēmu ziņu, ka mums jāsaglabā savas pozīcijas. Komandas vadītājs Žuljēns Monšē man nezvanīja. Ar mani sazinājās komandas prezidents, kurš pateica, lai neizdaru uz Noivilu vairs spiedienu un lai saglabāju savu vietu. Mums ir jārespektē pieņemtie lēmumi. No mūsu personiskā viedokļa raugoties mums joprojām būtu bijis jāizdara spiediens uz Kalli. Sezona vēl nav beigusies, bet, jā, es nezinu. Lēmums ir pieņemts, tāpēc šobrīd mēs neko nevaram mainīt,'' tā Tanaks.


Vēlāk Hyundai vadītājs Monšē paskaidroja, kāpēc viņš nelika Noivilam atdot pirmo vietu Tanakam. Monšē piebilda, ka matemātiski abi braucēji var kļūt par čempioniem, lai arī tāda iespēja ir mazticama. Uzdevums Grieķijā esot bijis izcīnīt pirmo, otro un trešo vietu, kas arī izdevies, par ko viņš ir priecīgs.

Pēc rallija Tanaks vēlreiz lika noprast, ka viņš nav apmierināts ar komandas lēmumu. Uz jautājumu, vai komandas pavēles bija pareizas, igauņu braucējs piebilda ''Atkarībā, kāds ir mērķis. Ja jūs vēlaties cīnīties par čempiontitulu, tas bija nepareizi, bet, ja jūs vēlaties iegūt labu PR, tas bija pareizi. Tas ir atkarīgs no tā, no kādas perspektīvas raugāties.''

Šobrīd čempionāta vadībā ar 207 punktiem ir Rovanpera, kuram seko Tanaks (154) un Noivils (131). Vēl čempionātā atlikuši trīs posmi, kur maksimālais pieejamais punktu skaits ir 90.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png