profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas WRC uzvar Noivils, Hyundai paņem 'visu banku'

Go4speed 11.09.2022 - 16:32 Grieķijas WRC uzvar Noivils, Hyundai paņem 'visu banku'
Tjerī Noivils

Pēc gandrīz 11 mēnešu pārtraukuma beidzot uzvaru pasaules rallija čempionāta posmā izcīnīja beļģu sportists Tjerī Noivils. Grieķijas WRC rallijā Noivils par 15 sekundēm apsteidza Otu Tanaku, bet gandrīz divas minūtes zaudēja Dani Sordo, kuram trešā vieta. Šis Hyundai komandai bija vēsturisks brīdis, jo pirmo reizi visu goda pjedestālu aizņēma Hyundai braucēji.

Pirmās dienas līderim Sebastjanam Lēbam sestdienas otrajā ātrumposmā bija tehniskas problēmas, kas lika izstāties. Franču braucējs varēja rallijā atgriezties svētdien, taču sportists nevēlējās svētdien braukt pa priekšu un tīrīt trasi. ''Trīs ātrumposmi? Tīrīt ceļu? Power Stage ātrumposmā izcīnīt kādam punktus?'' uz žurnālistu jautājumu, vai Lēbs atgriezīsies trasē svētdien, atbildēja pats sportists.


Foto: Martin Hlinka

Arī Pjēram Luī Lubēram, kurš pēc pirmās dienas bija otrais, neveiksmīgi iesākās sacensību otrā diena. Otrajā dopā franču braucējs pārsita riteni un kopvērtējumā atkrita uz septīto vietu. Tobrīd vadību pārņēma Tjerī Noivils, kuram sekoja Ots Tanaks un Esapeka Lapi. Diemžēl Lapi 12.posmā bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ, kopvērtējumā atkrītot uz 28.vietu. Kopvērtējumā pēc otrās dienas līderis bija Noivils, kuram sekoja Tanaks (+27,9) un Dani Sordo (+52,9).

Noslēdzošajā dienā ātrs bija Tanaks, taču apdzīt komandas biedru viņam neizdevās. Līdz ar to uzvaru svinēja Noivils, otrais palika Tanaks, bet trešais – Sordo. WRC2 Open klasē uzvaru svinēja soms Emils Lindholms, kuram 36 sekundes zaudēja Nikolajs Grjazins. WRC3 Junior ieskaitē par čempionu kļuva igaunis Roberts Virves, kurš izcīnīja savu pirmo uzvaru WRC3 Junior klasē.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png