profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecmeistars Lēbs parāda, kurš te galvenais, kļūstot par Grieķijas WRC rallija līderi

Go4speed 09.09.2022 - 19:11 Vecmeistars Lēbs parāda, kurš te galvenais, kļūstot par Grieķijas WRC rallija līderi
Sebastjans Lēbs

Ar pirmajiem sešiem grants ātrumposmiem piektdien startējis Grieķijas WRC rallijs. Kā jau tas bija prognozēts, diena smaga izvērtās braucējiem, kuri trasē devās pirmie un attīrīja ceļu pārējiem braucējiem. Vissmagāk klājās čempionāta kopvērtējuma līderim Kallem Rovanperam, kurš visus 109 kilometrus brauca kā pirmais, dienas beigās finišējot vien devītajā vietā.

Pēc četriem ātrumposmiem līderis bija vecmeistars Sebastjans Lēbs, kuram tobrīd 6,4 sekundes zaudēja Tjerī Noivils, bet astoņas sekundes atpalika Pjērs-Luī Lubērs, kurš starp WRC braucējiem trasē devās kā viens no beidzamajiem, tādējādi lieliski izmantojot ceļa pozīciju.

Nākamajā ātrumposmā Lēbs saslīdēja un zaudēja pirmo pozīciju, kamēr Lubērs, izcīnot savu pirmo uzvaru WRC ātrumposmos, pirmo reizi karjerā kļuva par WRC rallija līderi. Arī dienas priekšpēdējā dopā Lubērs bija ātrākais, pārsvaru pār Esapeku Lapi palielinot līdz 7,8 sekundēm, kamēr 8,3 atpalika Lēbs.



Dienas noslēdzošajā ātrumposmā pārliecinoši ātrākais bija Lēbs, kurš pēc finiša atzina, ka iepriekš esot nedaudz zaudējis laiku, tāpēc dienas noslēdzošajā posmā esot nedaudz pabraucis ātrāk. Dienas izskaņā Lēbs no trešās vietas pakāpās uz pirmo, kļūstot par Grieķijas WRC rallija līderi. Tikai 1,7 sekundes viņam zaudēj Lubērs, kurš Lēbam septītajā dopā neliela bremžu un stūres defekta dēļ zaudēja desmit sekundes. Jāpiebilst, ka Lubērs ar šīs dienas sniegumu daudziem ir sagādājis patīkamu pārsteigumu. Trešais ir Lapi, kurš atpaliek 8,7 sekundes. Jāpiebilst, ka Lēbs šajā rallijā uzvarējis trīs reizes, taču, kā pirms starta atzina deviņkārtējais WRC čempions, tad no šī gada rallija viņš ir braucis tikai divus ātrumposmus, un tos pašus pirms desmit gadiem.

WRC2 Open klasē līderis ir soms Emils Lindholms, kuram 30 sekundes zaudē Nikolajs Grjazins. Andreas Mikelsens, kurš ceturtdien Superspecial ātrumposmā taranēja betona apmali un nepabeidza ātrumposmu, līderim zaudē gandrīz desmit minūtes.


Drāma WRC3 Junior klasē, kur dienas otrajā posmā divas riepas pārsita Sami Pajari, kurš bija spiests izstāties. Pirms dienas noslēdzošā dopa līderis bija igaunis Roberts Virves, taču tikai trīs sekundes viņam zaudēja Džons Armstrongs. Taču noslēdzošajā dopā Armstrongs Virvesam zaudēja minūti un 18 sekundes. Līdz ar to abus braucējus šobrīd šķir minūte un 21 sekunde.

Sestdien sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi (147,98 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png