profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas WRC treniņos ātrākais Tanaks, Lēbam tehniskas problēmas

Go4speed 08.09.2022 - 12:24 Grieķijas WRC treniņos ātrākais Tanaks, Lēbam tehniskas problēmas
Ots Tanaks. Foto: WRC

Ota Tanaka centieni pasaules rallija čempionātā izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas ir sākušies lieliski, jo igauņu sportists uzrādīja ātrāko laiku Akropoles WRC treniņos, apsteidzot komandas biedru Tjerī Noivilu (+0,3) un Kreigu Brīnu (+0,9).

Taču šie rezultāti, visticamāk, neatainos patieso ainu, jo visi vadošie braucēji savus ātrākos laikus uzstādīja savā trešajā braucienā, kad jau trase bija attīrīta. Ja aplūko pirmā iebrauciena rezultātus, tad ātrākos trīs laikus uzrādīja piloti, kas no WRC braucējiem brauca beigās – Dani Sordo, Gas Grīnsmits un Pjērs-Luī Lubērs.


Un, visticamāk, arī sacensību pirmajā dienā ātrākos laikus uzrādīs sportisti, kuri trasē dosies vēlāk. Tas nozīmē, ka tiem sportistiem, kas brauks priekšgalā, piemēram, Tanaks un WRC līderis Kalle Rovanpera, visticamāk, būs grūti pacīnīties par labu rezultātu. Piektdien sportisti veiks sešus dopus (109 km), un tikai viens atkārtosies. Tāpat jāpiebilst, ka šie seši dopi tiks veikti bez servisa parka (starp ātrumposmiem paredzēta tikai viena riepu maiņa).

Ātrs treniņos bija arī Lēbs, taču pēc otrā brauciena franču ''Ford Puma Rally1'' automašīnai radās tehniskas problēmas, un Lēbs trešo braucienu neveica, dodoties atpakaļ uz servisa parku.


WRC2 Open klasē ātrākais bija Joans Rosels, kuram 0,1 sekundi zaudēja Emīls Lindholms, bet 0,5 sekundes atpalika Tēmu Suninens. WRC3 Junior klasē ātrākais bija igaunis Roberts Virves, kurš kopā veica divus braucienus, kamēr pārējie braucēji - vienu. Jāpiebilst, ka pirmajā iebraucienā trīs galvenos pretendentus uz titulu šķīra tikai 0,5 sekundes.


Ceturtdien pēcpusdienā sportisti dosies uz 200 kilometrus attālo SS1, kas notiks Atēnu olimpiskajā stadionā. Tā starts 20:08 pēc Latvijas laika. Piektdien, veicot sešus ātrumposmus, sportisti virzīsies atpakaļ uz rallija bāzes vietu Lamiju.

Pavisam kopā sportisti veiks 303 kilometrus.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI PROGNOŽU SPĒLĒ!

Treniņu rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png