profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC Juniori dodas izšķirošajā cīņā par lielāko balvu rallijā

Go4speed 07.09.2022 - 22:52 WRC Juniori dodas izšķirošajā cīņā par lielāko balvu rallijā
Roberts Virves. Foto: FIA Junior WRC

Šajās brīvdienās startēs Grieķijas WRC rallijs, kura ietvaros tiks aizvadīts noslēdzošais posms WRC3 Junior klasē.

Četri braucēji cīnīsies par lielāko balvu komplektu rallijā, kurā ietilpst četri pilnībā apmaksāti ralliji ar M-Sport komandas ''Ford Fiesta Rally2'' automašīnu, testiem pirms rallija un Pirelli riepām. Šī gada čempions ierakstīs savu vārdu vēstures grāmatās, pievienojoties tādiem braucējiem kā Sebastjanam Lēbam, Sebastjanam Ožjē, Dani Sordo, Elfinam Evansam un Kreigam Brīnam.

Sami Pajari, kurš šobrīd Junior WRC ieņem pirmo vietu, pretendē kļūt par vienīgo WRC Junior čempionu, kurš veiksmīgi nosargājis savu titulu, un arī par otro divkārtējo WRC Junior čempionu šī sporta veida vēsturē. Atgādināsim, ka Pajari par Junior WRC čempionu kļuva pērn, apsteidzot Džonu Armstrongu un Mārtiņu Sesku. Cits WRC Junior braucējs Džons Ārmstrongs kļūtu par pirmo čempionu no Apvienotās Karalistes desmit gadu laikā kopš Elfina Evansa panākuma 2012. gadā. Ja par čempionu tiks kronēts igaunis Roberts Virves, tas būtu nozīmīgs brīdis Igaunijai, jo viņš kļūs par pirmo valsts Junior WRC čempionu, kam Urmo Āva bija ļoti tuvu 2006. un 2007. gadā.


Sami Pajari. Foto: Honza Fronek

Pateicoties dubultajiem punktiem, ko var iegūt Grieķijas WRC rallijā, kā arī par papildus punktiem, ko var izcīnīt, uzvarot ātrumposmos, kopumā Grieķijas WRC rallijā uz galda ir likti 66 čempionāta punkti, kas ļauj cīņu par titulu padarīt atklātu. Jāpiebilst, ka katra Grieķijas WRC rallijā pieteiktā Junior WRC ekipāža varēs atmes savu sliktāko sezonas rezultātu. Līdz ar to, atskaitot sliktākos rezultātus, katram braucējam ir matemātiskas izredzes uzvarēt Junior WRC čempionātā!

Šobrīd čempionāta kopvērtējumā situācija komentārus neprasa – Top 3 braucējus šķir tikai viens punkts, bet Top 4 braucējus – seši punkti. Atmetot sliktāko rezultātu, aina ir mazliet citādāka, bet tāpat mūs sagaida ārkārtīgi aizraujoša cīņa par Junior WRC čempiontitulu.

Pajari un Ārmstrongs Grieķijas rallijā dosies ar vienādu punktu skaitu, bet Virves no viņiem atpaliek tikai par vienu punktu. Čempionāta ainava mainās, ja tiek atņemti katra pilota sliktākie rezultāti. Armstrongs zaudē 12 punktus un iegūst 73 punktus, kas viņu ierindo trešajā vietā, savukārt Virves zaudē tikai astoņus punktus, kas viņu ar 76 punktiem izvirza otrajā vietā. Pajari ar 85 punktiem paliek līderpozīcijā, nezaudējot nevienu punktu, jo viņa sliktākais rezultāts ir izstāšanās Horvātijā. Horvātijas rallija uzvarētājs Lauri Jona arī ir spēcīgā pozīcijā, lai cīnītos par čempiontitulu. Viņš ar 67 punktiem atrodas ceturtajā vietā.


Džons Armstrongs. Foto: FIA Junior WRC

Arī pats rallijs sagādās lielu izaicinājumu un šķēršļus, no kuriem lielākais būs izdzīvot pirmajā dienā piektdien, kad starp diviem apļiem (109 km) būs tikai riepu montāžas zona. Temperatūra arī pārbaudīs katras Junior WRC ekipāžas fizisko sagatavotību un koncentrēšanās līmeni, jo paredzams, ka gaisa temperatūra pārsniegs 30 grādus.

Temperatūra ietekmēs arī katras ekipāžas riepu izvēli. Pirelli katrai ekipāžai piedāvā 22 Scorpion K4 (cietās) riepas un 12 Scorpion K6 (mīkstās) riepas, taču rallijam, ieskaitot Shakedown, ekipāžas drīkst izvēlēties ne vairāk kā 26 riepas. Ja apstākļi saglabāsies sausi un karsti, cietās riepas būs galvenā izvēle, kas nozīmē, ka mīkstās riepas tiks izmantotas stratēģiski.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI PROGNOŽU SPĒLĒ!

Šī brīža Junior WRC kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png