profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Āva skaidro Igaunijas WRC skatītāju kritumu

Go4speed 05.09.2022 - 18:09 Āva skaidro Igaunijas WRC skatītāju kritumu
Foto: Margus Pahv

Kas kopīgs Covid, Krievijas kaimiņiem un WRC pakalpojuma All Live popularitātei? Tie visi ir iemesli, kāpēc aizvadītajā Igaunijas WRC rallijā samazinājās skatītāju skaits. Tartu bāzētais rallijs vienmēr ir bijis viens no populārākajiem rallijiem Eiropā, taču, tāpat kā visi festivāli un pasākumi, arī tas piedzīvoja globālās pandēmijas izraisītās paģiras.

Pēdējos divus gadus Igaunijas WRC rallijs norisinājās saskaņā ar Covid-19 ierobežojumiem, taču šogad Igaunijas WRC bez ierobežojumiem drīkstēja apmeklēt līdzjutēji. Lai gan svinīgais starts un finišs bija noslogotāks kā jebkad agrāk, tūkstošiem cilvēku pulcējoties Tartu galvenajā laukumā, daži no ātrumposmiem nebija tik apmeklēti, kā tas varētu būt bijis.

Rallija direktors Urmo Āva paskaidroja iemeslus nelielam popularitātes kritumam. "Mēs veicām aptauju ar daudziem cilvēkiem par ralliju, un aptuveni 60 % cilvēku mums teica, ka skatīsies pasākumu digitāli," iesāk Urmo Āva. "Acīmredzot pakalpojums All Live ir ļoti, ļoti labs, un tas ir trāpījis skaitļos.''


Foto: Rally Estonia

"Vēl viens iemesls ir vairāki citi pasākumi. Daži pasākumu organizatori nav atdevuši naudu, kas nozīmē, ka cilvēki ir spiesti doties uz šiem pasākumiem vai arī viņi zaudēs naudu. Mēs arī redzējām, ka dažas no mūsu lielajām grupām, sakarā ar to, kas notiek pie mūsu kaimiņiem, diezgan vēlu atteicās doties uz ralliju. Tas mazliet ir līdzīgi arī citviet šajā pasaules daļā. Zinu, ka arī Somija to mazliet piedzīvoja. Cilvēki nedaudz baidās ceļot Krievijas dēļ. Es to saprotu.''

"Neesmu panikā. Tā ir sava veida hibrīda problēma, un mēs esam patiešām pārliecināti, ka cilvēki atgriezīsies pie saviem vecajiem ieradumiem - ralliju skatīšanās un ceļošanas. Šobrīd mēs veicam skaitļu izpēti, un vēlāk mēs zināsim vairāk."

Šī gada Igaunijas WRC rallijam bija otrais gads divu gadu līgumā, kas noslēgts starp Igaunijas valsti un WRC rīkotāju. Abās pusēs valda entuziasms, lai līgums tiks pagarināts.


Foto: Honza Fronek

"Protams, mēs vēlamies atgriezties WRC kalendārā," turpina Āva. "Mums ir spēcīgs produkts un komandas, visiem ļoti patīk šīs sacensības. Tagad mums jāskatās uz skaitļiem un jārunā ar valdību, lai redzētu, kas ir iespējams nākamajiem gadiem. Ticu, ka Igaunijai ir ilgtermiņa nākotne šajā čempionātā. Pirms diviem gadiem WRC rīkotājs mums uzticēja būt pirmajam pasākumam pēc lokdauna, un mēs to paveicām, neraugoties uz ierobežojumiem. Agrāk WRC bija tāds kā rallija klubs, taču tagad tas ir nedaudz mainījies. Tas ir atvēris durvis, un mēs esam par to ļoti pateicīgi. Tajā pašā laikā, manuprāt, tas ir motivējis arī dažus vecos spēlētājus - mēs redzam, ka vecāki, vairāk nostiprinājušies ralliji WRC kalendārā, veic pārmaiņas."
Komentāri
NORMIS55 06.09.2022 07:45
Gan jau cenu politika arii iespaido so pasaakumu.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png