profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala: Tas bija tikai laika jautājums, kad Rovanpera avarēs

Go4speed 24.08.2022 - 12:45 Latvala: Tas bija tikai laika jautājums, kad Rovanpera avarēs
Latvala un Rovanpera. Foto: Toyota Gazoo Racing

Jau ziņojām, ka Beļģijas WRC rallijā iespaidīgu avāriju piedzīvoja čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera. Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala uzskata, ka Rovanperas negadījums Beļģijas rallijā bija neizbēgams. Šī bija pirmā reize, kad Rovanpera WRC posmā avarē kopš pagājušā gada oktobra Somijas rallija.


Foto: Toyota Gazoo Racing

"Tas bija diezgan spēcīgs trieciens pa mašīnas priekšu un pēc tam velšanās, bet vienmēr, kad tu velies, tas nav tik slikti, jo sliktākā situācija ir tāda, ja tu ietriecies kokā vai akmenī, tā faktiski ir pēkšņa apstāšanās. Tāpēc vienmēr ripojot, tas ir maigāk sportistiem,'' stāsta Jari-Mati Latvala.

''Lai arī daudzi uzskatīja, ka avāriju, iespējams, varēja ietekmēt notikumi startā, kad Rovanperam nezināmu iemeslu dēļ uz pāris minūtēm aizkavējās starts, Latvala piebilda, ka ''Jā, ātrumposma starts aizkavējās, bet Kalle ir tik labs, ka, sākot braukt, viņš visu atslēdz no savas pasaules. Un jebkurā gadījumā, ja paskatās uz ātrumposma starplaikiem, viņa rezultāts izskatījās labs, tāpēc nedomāju, ka tam bija kāds sakars.''

Foto: Toyota Gazoo Racing

Toyota komandas vadītājs uzskata, ka Kalles avārija bija tikai laika jautājums. ''Rovanpera šogad ir aizvadījis astoņus rallijus, astoņus patiešām labus rallijus, kuros sasniegti labi rezultāti. Labi, Montekarlo rallijs sākumā bija nedaudz grūts, bet beigās viņš tomēr izcīnīja labus punktus. Katrā čempionātā katrs uzvarētājs sezonā pieļauj vismaz vienu kļūdu. Jūs nevarat aizvadīt 13 perfektas sacīkstes bez kļūdām. Tas nav noticis ne ar [Sebastjanu] Ožjē, ne ar [Sebastjanu] Lēbu. Un es jau zināju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad tas notiks (Rovanperas avārija), un diemžēl tas notika Beļģijā. Kādā brīdī tas būtu noticis."

Kopvērtējums:
1. Kalle Rovanpera, 203
2. Ots Tanaks, 131
3. Elfins Evans, 116
4. Tjerī Noivils, 106
5. Takamoto Katsuta, 92
6. Kreigs Brīns, 64
7. Esapeka Lapi, 57
8. Sebastjans Lēbs,  34
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png