profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera skaidro avārijas iemeslus, mehāniķi paveic brīnumu (VIDEO)

Go4speed 20.08.2022 - 08:11 Rovanpera skaidro avārijas iemeslus, mehāniķi paveic brīnumu (VIDEO)
Rovanperas sasistā automašīna

Beļģijas WRC rallija otrajā ātrumposmā iespaidīgu avāriju piedzīvoja WRC kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera. Kā pēc negadījuma atzina somu braucējs, tad avāriju izraisīja pārāk optimistisks trases pieraksts minētajā līkumā.

"Bija divi līkumi, kur otrajā no tiem, manuprāt, man vienkārši bija pārāk optimistisks pieraksts," iesāk Kalle Rovanpera, kuram pirms šī posma bija matemātiskas iespējas kļūt par WRC čempionu.


Foto: Dirtfish

"Man šis līkums bija atzīmēts, kā īss, taču, iebraucot tajā, nevarēju to izbraukt. Pēc tam mēs nedaudz izslīdējām un noskrējām no ceļa, un trāpījām grāvī.''

Jāpiebilst, ka pirms starta notika nesaprašanās ar tiesnešiem, kā rezultātā gan Kalle, gan viņa stūrmanis bija visai neapmierināti ar tiesnešu darbībām. Rovanpera trasē devās vēlāk, kad jau riepas, visticamāk, bija atdzisušas. Lai arī izskanēja runas, ka varbūt tieši šis incidents (aukstas riepas, kā arī sportists, iespējams, tika izsists no līdzsvara) izraisīja minēto atgadījumu, Rovanpera to noraidīja.


"Protams, ka nekārtības startā nebija patīkamas. Nezinu, ko viņi darīja, bet uz starta līnijas mums bija liels haoss. Bet, jā, tādām lietām vairs nevajadzētu ietekmēt mūsu sniegumu trases desmitajā kilometrā."


Lai arī ilgu laiku bija neziņa par to, vai komandas mehāniķiem izdosies salabot spēcīgi sasisto automašīnu, kā redzams sociālajos tīklos, tad aplausu pavadīta automašīna 00:45 devās uz slēgto parku.





Dirtfish izskaidro avārijas iemeslus:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png