profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grieķijas WRC rallijā uz starta izies rekordliels Rally1 automašīnu skaits

Go4speed 10.08.2022 - 22:46 Grieķijas WRC rallijā uz starta izies rekordliels Rally1 automašīnu skaits
Foto: wrc.com

No 8.-11.septembrim risināsies pasaules rallija čempionāta (WRC) desmitais posms – Grieķijas WRC rallijs. Zināms, ka gaidāmajā rallijā uz starta izies 70 ekipāžas, no kurām 13 startēs ar Rally1 automašīnām. Šis būs lielākais Rally1 automašīnu skaits vienā rallijā. Jāpiebilst, ka gandrīz puse (sešas) automašīnas (Ford Puma Rally1) būs M-Sport komandai.

Pēc trīs ralliju izlaišanas WRC atgriezīsies deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs (Ford Puma Rally1), bet pēc četru ralliju pauzes WRC atgriezīsies Dani Sordo, kurš aizvietos Oliveru Solbergu. Jāpiebilst, ka šajā rallijā uz starta neredzēsim Sebastjanu Ožjē, kurš šosezon līdz šim startējis trijos rallijos, tajos pašos kuros Lēbs. Šī būs pirmā reizes šosezon, kad Lēbs un Ožjē nestartēs kopā.

Astoņkārtējais WRC čempions Ožjē, kurš sezonas sākumā teica, ka šosezon plāno startēt četros līdz piecos WRC rallijos, visticamāk, startēs sezonas noslēdzošajā posmā - Japānas WRC rallijā.

Līdz šim Lēbs Akropoles rallijā startējis 11 reizes, no kurām trijās reizēs viņš izcīnījis uzvaras (kopā septiņi goda pjedestāli).


Foto: Vladislav Maschl

"Domāju, ka šī gada Grieķijas rallija maršrutā ir tikai divi ātrumposmi, kurus esmu veicis, bet tas bija pirms desmit gadiem, tāpēc manas atmiņas par tiem nav pārāk labas," saka Sebastjans Lēbs. "Man atkal būs jāsāk no nulles, kas vienmēr ir sarežģīti. Domāju, ka šogad visiem pilotiem būs diezgan daudz jaunu ātrumposmu."

''Izvēlējos piedalīties Grieķijas rallijā, jo tas ir jauks grants rallijs, kas man vienmēr ir paticis. Tagad tas izskatās labāks un nav tik smags, kā iepriekšējā reizē. Jāsaka, ka man šajā rallijā ir bijuši gan labi, gan sarežģītāki brīži. Piemēram, Grieķijā piedzīvoju savu smagāko avāriju. Tāpat man šeit bijusi kļūda ar riepu izvēli, izvēloties mīkstā sastāva riepas, jo gaidījām vētru, bet beigās bija +40 grādu temperatūra.''

WRC2 Open klasē uz starta izies puse no visiem dalībniekiem – 35 ekipāžas. Uz starta redzēsim tādus braucējus kā Andreas Mikelsens, Joans Rosels, Tēmu Suninens, Nikolajs Grjazins, Emīls Lindholms u.c.

Rally1 ekipāžas Grieķijas WRC rallijā:


Lēba smagā avārija Grieķijas rallijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png