profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Šī uzvara Somijas WRC rallijā - labākā, kāda man jebkad bijusi

Go4speed 08.08.2022 - 20:55 Tanaks: Šī uzvara Somijas WRC rallijā - labākā, kāda man jebkad bijusi
Ots Tanaks

Ots Tanaks uz Somijas WRC ieradās ne tajā labākajā noskaņojumā. Iepriekšējā Igaunijas WRC posmā Tanaks izcīnīja trešo vietu, uzvarētājam Kallem Rovanperam zaudējot gandrīz divas minūtes.

''Uzvarēt šeit nebija viegli, un patiesībā mēs pat negaidījām, ka cīnīsimies par uzvaru. Pēc Igaunijas rallija nebija lielas pārliecības, ka mēs šeit pēkšņi varētu būt konkurētspējīgi, bet kaut kā rallijs šeit ir citādāks, tā nav Igaunija. Somija joprojām ir ļoti unikāla, un tas nav viegls rallijs,'' iesāk Ots Tanaks, kuram šī bija trešā uzvara Somijā.

Igauņu braucējs atzina, ka šajā rallijā lielāko daļu brauca uz riska robežas. ''Pēc Shakedown ātrumposma nejutos labi, biju vīlies. Arī pirmajā ātrumposmā lietas ar ''Hyundai i20 N Rally1'' nestrādāja tā, kā gribētos, un tas man deva papildu motivāciju vienkārši braukt. Lielāko rallija daļu tiešām braucu uz riska robežas un pat virs robežas, tikai pēdējos divos vai trīs ātrumposmos mēs jau varējām nedaudz būt piesardzīgāki.''


Foto: Honza Fronek

Sportists piebilda, ka šī esot viņa labākā uzvara karjerā. "Nevaru teikt, ka tas tiešām bija mans labākais sniegums braukšanas ziņā, bet tā noteikti ir labākā uzvara, kāda man jebkad ir bijusi. Igaunijā mēs atpalika divas minūtes. Ātrā rallijā atpalikt divas minūtes ir kā cita pasaule. Mēs Somijā necerējām uz neko augstu, un, kā redzējām arī Shakedown posmā, es tiešām no šī rallija neko labu negaidīju. Biju pilnīgi pārliecināts, ka sestdienas rītā visas trīs Toyotas vienkārši pabrauks man garām, bet tas nenotika. Neko negaidot, beigās sanāca uzvarēt, tāpēc esmu diezgan apmierināts. Tā bija grūta nedēļas nogale - patiesībā grūta garīgajā ziņā, bet beigās mēs to paveicām. Toyota puiši piektdien sākumā man deva cerības, un kopš tā laika mēs redzējām savu iespēju. Kopš tā brīža braucām uz maksimumu, bet viss, ko vēlos teikt šajos grūtajos laikos, ir tas, ka patiesībā tas viss ir manas sievas nopelns. Viņa mani ir tik ļoti atbalstījusi, un es patiešām lepojos ar viņu - es viņu tik ļoti mīlu," nobeidz Tanaks, kurš kopvērtējumā pakāpies uz otro vietu.

Jāpiebilst, ka kopš 2017.gada šajā rallijā bija uzvarējuši tikai Toyota komandas braucēji.

Kopvērtējums:
1. 
flag 
Rovanperä Kalle












198
2. flag Tänak Ott












104
3. flag Neuville Thierry












103
4. flag Evans Elfyn












94
5. flag Katsuta Takamoto 













81
6. flag Breen Craig












64
7. flag Lappi Esapekka












42
8. flag Loeb Sébastien












35
9. flag Sordo Dani












34
9. flag Ogier Sébastien












34

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png