profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Skatītājiem Somijas WRC rallijā aizliedz vicināt Krievijas un Baltkrievijas karogus

Go4speed 04.08.2022 - 01:01 Skatītājiem Somijas WRC rallijā aizliedz vicināt Krievijas un Baltkrievijas karogus
Foto: Honza Fronek

Ņemot vērā šī brīža notikumus Ukrainā, par Somijas WRC rallija organizēšanu atbildīgā organizācija AKK Sports ir aizliegusi sacensībās izmantot Krievijas un Baltkrievijas karogus, tostarp aizliedzot skatītājiem tos vicināt ātrumposmos. Tas attiecas arī uz visiem sacensību elementiem, tostarp servisa parku.

Krievijas un Baltkrievijas sportistiem joprojām ir atļauts piedalīties pasaules rallija čempionāta sacensībās, ja vien viņi, ierodoties tajās, startē ar neitrālu karogu. Šādā situācijā šosezon ir nonākuši Nikolajs Grjazins un Konstantīns Aleksandrovs, kuri šosezon ir piedalījušies vairākos WRC2 posmos. Atgādināsim, ka Grjazinam un Aleksandrovam pēc Igaunijas Iekšlietu ministrijas lēmuma tika liegts piedalīties Igaunijas WRC rallijā. Krievijas valstspiederīgajiem iebraukšana Igaunijā bija liegta jau rallija norises laikā, un izņēmums Krievijas ekipāžai netika piemērots.

"Krievijas un Baltkrievijas valsts emblēmas izmantošana starptautiskajā autosportā pašlaik ir aizliegta. Mēs vēlamies, lai tas attiektos arī uz nacionālajiem karogiem, ko skatītāji vicina gar trasi," sacīja AKK Sports izpilddirektors Riku Bīters.

Jāpiebilst, ka bez Grjazina un Aleksandrova šajā rallijā piedalīsies arī Krievijas pilots Vitālijs Antonovs, kurš pilotēs Renault Clio Rally5 automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png