profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Vairs nejūtos, ka esmu ātrs, jo nevaru vairs tā riskēt

Go4speed 28.07.2022 - 11:19 Lapi: Vairs nejūtos, ka esmu ātrs, jo nevaru vairs tā riskēt
Foto: Honza Fronek

Somu rallija braucējs Esapeka Lapi šosezon kopā ar Sebastjanu Ožjē dala ''Toyota Gazoo Racing'' komandas trešo automašīnu. Līdzšinējos četros rallijos Lapi Zviedrijas WRC izcīnīja trešo vietu, kamēr Horvātijas un Sardīnijas rallijos, būdams starp ātrākajiem braucējiem, Lapi pieļāva kļūdas un finišēja ārpus Top 40.

Arī Igaunijas WRC posmā Lapi bija starp līderiem (uzvarēja divos ātrumposmos), taču 12.posmā pēc tramplīna Lapi pārsita riepu, kas nozīmēja to, ka uz augstu rezultātu viņš vairs nevar cerēt. Finišā somu braucējam sestā vieta.

''Uzskatu, ka tā bija vienkārši neveiksme,” par pārsisto riteni Igaunijas rallijā saka Esapeka Lapi. ''Tas bija tas pats, kas Sardīnijā. Reizēm tas vienkārši nospiež sajūtas. Sardīnijas rallijam biju labi sagatavojies, koncentrējos un veicu visu smago darbu. Darīju lietas pareizi, un tad notika tas... (būdams līderis, Lapi avarēja)."


Foto: Honza Fronek

"Kopumā ar manu braukšanu viss ir kārtībā. Jā, ir bijuši daži slikti ātrumposmi, bet kopumā nav bijis pārāk slikti. Manuprāt, es nevaru sacensties ar Elfinu Evansu vai Kalli Rovanperu. Tas ir pārāk liels risks. Kad jūtu, ka veicu labu ātrumposmu, viņi vienmēr būs nobraukuši nedaudz ātrāk. Iespējams, tas ir arī domāšanas veids. Kad zini, ka necīnīsies par uzvaru, tad ir mazas rezerves, ko vēl atstāt. Un varbūt šīs mazās lietas veido atšķirību."

Lapi, kuram ir divi bērni un ģimenes dzīve, skaidro, ka viņš vairs nevar riskēt tā, kā to dara 21 gadus vecais Kalle Rovanpera. ''Man nav ko teikt par Rovanperu. Kallem šobrīd ir patiešām apbrīnojama plūsma. Viņš ir jauns, viņš ir gatavs daudz riskēt. Varbūt viņam tas nešķiet riskanti, bet man gan. Ziniet, es arī agrāk biju ātrs... bet tagad vairs nejūtos, ka esmu ātrs."

Uz jautājumu, kurš vēl ir ātrs salīdzinājumā ar čempionāta līderi Rovanperu, Lapi bez vilcināšanās atzina ''Kalle. Viņš sāk kļūt nepārspējams!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png