profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks par pārkāpumiem pēc Igaunijas WRC finiša saņem naudas sodu

Go4speed 18.07.2022 - 09:43 Tanaks par pārkāpumiem pēc Igaunijas WRC finiša saņem naudas sodu
Tanaks uz goda pjedestāla bez Pirelli zīmola cepures. Foto: www.tgr-dam.com

Otam Tanakam, kurš svētdien izcīnīja 3.vietu Igaunijas WRC rallijā, piespriests naudas sods līdz 4000 eiro par to, ka viņš pēc ''Rally Estonia'' finiša nenēsāja WRC Promotera piešķirto Pirelli zīmola cepurīti.

Svētdienas pēcpusdienā pēc rallija noslēguma Tanakam bija vizīte pie sacensību tiesnešiem par 2022. gada WRC sporta nolikuma IV pielikuma 1.15. panta pārkāpumu. Viņš nebija uzvilcis Promotera izsniegto cepuri uz Powerstage goda pjedestāla, Tartu finiša goda pjedestāla un preses konferencē pēc sacensībām.

Tanakam tika uzlikts 1000 eiro naudas sods, kas viņam jāsamaksā 48 stundu laikā, un 3000 eiro nosacīts sods, kas tiks piemērots, ja igauņu sportists kādā no šīs sezonas atlikušajiem posmiem izdarīs līdzīgu pārkāpumu.


Tanaks tiesnešiem atklāja, ka cepuri uz goda pjedestāliem noņēma tad, kad pēc šampaniešu laistīšanās tā esot bijusi slapja, un āra gaisa temperatūra esot bijusi zema. Vēlāk tiesneši, apskatot fotogrāfijas un WRC+ tiešraides video, secināja, ka Ots uz abiem pjedestāliem cepuri nenēsāja ne pirms šampaniešu laistīšanās, ne pēc tās, un ka viņa pirmajā uzklausīšanas reizē sniegtie skaidrojumi nebija patiesi. WRC+ tiešraidē redzams, ka brīdī, kad sāka skanēt Somijas himna, Tanaks cepuri uzmetz uz savas šampanieša pudeles. Tāpat video redzams, ka Tanaks nelaistījās ar šampanieti.

Tiesneši paziņoja, ka šim incidentam bija negatīva ietekme uz WRC komerciālajām tiesībām. Jāpiebilst, ka pēc 2021.gada Spānijas WRC rallija Hyundai jau tika izteikts brīdinājums par šo pašu jautājumu.

Jāpiebilst, ka, visticamāk, šī cepures nevilkšana nav saistīta ar to, ka Tanaks to aizmirsa uzvilkt, bet gan jau ar iepriekš igauņu sportista izteikto kritiku Pirelli riepu virzienā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png