profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neapturamais Rovanpera uzvar Igaunijas WRC un izcīna piekto uzvaru sezonā

Go4speed 17.07.2022 - 19:39 Neapturamais Rovanpera uzvar Igaunijas WRC un izcīna piekto uzvaru sezonā
Foto: Toyota

Pēc Igaunijas WRC rallija pirmās dienas līderis bija Kalle Rovanpera, kuram cieši sekoja komandas biedrs Elfins Evans (+11,7). Trešais bija mājinieks Ots Tanaks, kurš atpalika jau 44,3 sekundes. Igauņu braucējam devītajā dopā aizsvīda logs, kas viņam maksāja 23 sekundes, kā arī sportista automašīna nebija tik ātra, kā konkurentiem. Jāpiebilst, ka līdz pat dienas noslēdzošajam dopam līderis bija Evans, taču noslēdzošajā dienas ātrumposmā viņš izbrauca pa krūmiem, tādējādi Kallem zaudējot 22 sekundes.

Otrajā dienā, kurā bija ļoti mainīgi laikapstākļi, Rovanpera spēja palielināt pārsvaru pār Evansu līdz 29 sekundēm, kamēr Tanaks atpalika jau vairāk nekā minūti. Noslēdzošajā dienā Rovanpera turpināja kāpināt tempu un pirms noslēdzošā dopa viņš Evansu apsteidza par 38,4 sekundēm. Pirms Power Stage ātrumposma sākās stiprs lietus. Ilgu laiku ātrākais laiks bija Andreasam Mikelsenam, kurš trasē devās kā pirmais un kurš paspēja izbraukt, kamēr nav lietus. Vēlāk viņu pārspēja Evans, kurš trasē devās, kad vairs tik stipri nelija, bet noslēdzošo vārdu teica Rovanpera, kurš Evansu noslēdzošajā ātrumposmā apsteidza par 22,5 (!) sekundēm.

Līdz ar to Kalle izcīnīja pārliecinošu uzvaru, Evansu apsteidzot par minūti, bet trešais - Tanaks, kurš zaudēja gandrīz divas minūtes. Šī bija Rovanperas piektā uzvara aizvadītajos septiņos posmos!

Neveiksmīgs rallijs bija vairākiem Rally1 klases braucējiem. Esapekam Lapi bija gan problēmas ar bremzēm, kā arī viņš bija spiests mainīt riepu. Tikmēr Kreiga Brīna automašīnai bija tehniskas problēmas, kā rezultātā Brīns bija spiests izstāties un vēlāk atgriezties pēc Superrally sistēmas. Tāpat spiests izstāties bija Luis-Pjērs Lubērs un Gas Grīnsmits.

Čempionāta kopvērtējumā Rovanperas pārsvars pār Noivilu ir sasniedzis 83 punktus!

WRC2 klasē pirmajās divās dienās bija ļoti sīva cīņa starp Andreasu Mikelsenu un Tēmu Suninenu, kur abus sportistus pirms izšķirošās dienas šķīra tikai desmit sekundes. Taču noslēdzošajā dopā Suninena automašīnai bija tehniskas problēmas, kas liedza pacīnīties par uzvaru. Finišā ātrākais bija Mikelsens, kuram 25 sekundes zaudēja Suninens.

WRC3 Junior klasē uzvaru svinēja Sami Pajari, par 14,9 sekundēm apsteidzot Robertu Virvesu, kurš visu ralliju bija ļoti ātrs, taču astotajā dopā Virves klases līderim zaudēja 48,3 sekundes, bet nākamajā vēl 37,3 sekundes, tādējādi izstājoties no cīņas par uzvaru.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png