profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC Igaunijas rallijā notiks arī 'policijas rallijs'

Go4speed 12.07.2022 - 22:31 WRC Igaunijas rallijā notiks arī 'policijas rallijs'
Foto: PPA

No 14. līdz 17. jūlijam Dienvidigaunijā tiks aizvadīts Igaunijas WRC rallijs, un šī pasākuma laikā uz ceļiem ieradīsies simtiem policijas un robežsardzes pārvaldes (PPA) darbinieku, kuri veiks stingrākas satiksmes pārbaudes nekā parasti. Šī policijas operācija, kurai dots nosaukums "Policijas rallijs", ir starptautiska, jo kopā ar Igaunijas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem strādās arī kolēģi no kaimiņvalstīm.

Pagājušā gada pieredze sola, ka šī gada WRC posms būs tikpat mierīgs kā pērn. Ņemot vērā Igaunijas dienvidu daļas līkumainos ceļus un intensīvo satiksmes plūsmu, pagājušā gada rallijs pagāja bez nopietniem negadījumiem. Vislielākās bažas radīja autovadītāji, kuri centās paspēt no viena ātrumposma uz nākamo. Pagājušajā gadā tikai četrās dienās policisti noķēra vairāk nekā 700 ātruma pārkāpējus. Policijas pārstāvis atklāj, ka šādai steigai nav nekāda attaisnojuma, jo rallija maršruts bija un joprojām ir izstrādāts tā, lai ļautu autovadītājiem mierīgi (likuma robežās) braukt no viena ātrumposma uz nākamo.


Foto: Vladislav Maschl

"Lai nodrošinātu, ka pasaulē aizraujošāko autosporta pasākumu neapdraud nopietni negadījumi, kas saistīti ar ātruma pārsniegšanu vai braukšanu reibumā, policija kopā ar brīvprātīgajiem šajās dienās Dienvidigaunijā veiks intensīvāku satiksmes kontroli nekā parasti," saka policijas rallija operācijas vadītājs Andrus Reimā. Kopumā Dienvidigaunijā strādās simtiem policistu un palīgpolicistu, kolēģi no Somijas, Latvijas un Lietuvas policijas spēkiem, lai nomierinātu satiksmi un uzturētu sabiedrisko kārtību.

Satiksmes kontrolēšanai tiks izmantoti arī pārvietojamie fotoradari. Satiksmi kontrolēs arī motociklisti, kuri cita starpā sastrēgumu vietās pavadīs rallija braucējus no viena ātrumposma uz nākamo. "Mēs iesakām visiem, kas ierodas uz ralliju, iepazīties ar programmu un noskaidrot, kur viņi vēlas doties un kurā laikā ierasties. Šādā veidā varēsiet atvēlēt pietiekami daudz laika, lai ierastos un novietotu automašīnu. Arī novietojot transportlīdzekļus un teltis, ir svarīgi ievērot, kur tas ir atļauts, neradot kaitējumu zemes īpašniekiem," teikts policijas paziņojumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png