profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc dramatiskās Kenijas WRC rallija pirmās dienas līderis Rovanpera

Go4speed 24.06.2022 - 18:11 Pēc dramatiskās Kenijas WRC rallija pirmās dienas līderis Rovanpera
Foto: Rally Cow

Aizvadīta Kenijas WRC rallija pirmā diena, kas, kā bija prognozēts, bija pavērsieniem bagāta. Sportisti cīnījās ne tikai ar pārsistām riepām, bet arī ar tuksnesim raksturīgajām smiltīm un putekļiem automašīnu salonā, kas apgrūtināja redzamību.

Pēc trīs ātrumposmiem līderis bija Sebastjans Ožjē, kuram 0,8 sekundes zaudēja Elfins Evans, bet 1,9 sekundes atpalika Sebastjans Lēbs. Nākamajā ātrumposmā līderis jau bija Evans, kuram sekoja Ožjē un Rovanpera, kamēr Lēbs atkrita uz piekto vietu. ''Apmaldījos savos putekļos. Kādā līkumā bija ļoti smilšains, un es nezināju, kurp doties! Man bija jāgaida, kamēr putekļi nosēžas un tad atkal jābrauc. Posma beigas bija aizvien smagāks un smagāks, tāpēc neesmu pārliecināts, vai otrajā aplī varēsim te izbraukt cauri," tā Lēbs. Diemžēl vēlāk noskaidrojās, ka Lēba auto ir tehniskas problēmas, un franču braucējs bija spiests izstāties.


Pēc servisa parka nākamajos divos ātrumposmos ātrāko laiku uzrādīja Ožjē, kurš kļuva par līderi. Viņam sekoja Takamoto Katsuta un Rovanpera. Taču dienas noslēdzošajā 31 kilometrus garajā posmā Ožjē pārsita riteni un zaudēja divas minūtes un 20 sekundes, atkrītot uz sesto vietu. Tikmēr vadībā pēc pirmās dienas izvirzījies Rovanpera, kurš piektdien startēja kā pirmais. Otrais pēc pirmās dienas ir Evans, bet trešais - Ots Tanaks. Iespējams, rezultāti vēl varētu pamainīties, jo Katsuta zaudēja daudz laika, braucot putekļos aiz Brīna, kurš vispirms pārsita riteni, bet vēlāk izstājās stūres defekta dēļ.

WRC2 Open klasē līderis ir Kajetans Kajetanovičs.

Sestdien sportisti veiks nākamos sešus ātrumposmus (150 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png