profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke par atgriešanos WRC: Man joprojām patīk braukt, tāpēc redzēsim, kas notiks

Go4speed 15.06.2022 - 23:20 Mīke par atgriešanos WRC: Man joprojām patīk braukt, tāpēc redzēsim, kas notiks
Foto: Kris Mīke

Savu jauno ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu prezentējusi ''Škoda Motorsport'' rūpnīcas komanda. Jaunais auto, kas veidots uz RS ielas modeļu bāzes, aprīkots ar 1.6 litru turbodzinēju, kas spēj attīstīt 289 zirgspēkus lielu jaudu (430Nm). Auto ir piedzīvojis virkni uzlabojumus, un plānots, ka auto homoligāciju varētu saņemt jau 1.augustā.


Jaunā Škoda Motorsport automašīna.

Šis auto veicis apjomīgu testu sesiju gan uz asfalta, gan grants, gan sniega segumiem, un šī auto attīstīšanā piedalījušies tādi piloti kā Andreass Mikelsens, Kriss Mīke, Jans Kopeckis un Emīls Lindholms.

Šobrīd nav zināms, kad jaunais auto varētu piedzīvot debiju kādā no rallijiem, taču viens no tās pilotiem varētu būt Mīke, kurš portālam Dirtfish atzina, ka viņu vilina atgriezties pasaules rallija čempionātā pie ''Škoda jaunā Fabia RS Rally2'' stūres.

Uz jautājumu, vai Mīke būtu gatavs aizvadīt rallijus ar jauno auto, Mīke atzina, ka "Es nezinu, bet mums ir bijušas īsas pārrunas. Kad automašīna pirmo reizi piedalīsies rallijā pasaules čempionātā, es nezinu, redzēsim,'' iesāk piecu WRC posmu uzvarētājs Kris Mīke, kurš WRC nav braucis kopš 2019.gada.


"Personīgi es jau trīs gadus rallijā neesmu veeicis nevienu Eiropas ātrumposmu, bet esmu turējis roku uz pulsa. Kā jau teicu, esmu nobraucis 3000 varbūt 4000 kilometrus testos, un man joprojām patīk braukt. Vienmēr ir tāda ziņkāre. Tu nekad nezaudē to vēlmi atgriezties sacensībās, tāpēc, iespējams, redzēsim, kas notiks."

''Vienmēr braukt rallijā, jebkurā klasē, tas ir liels izaicinājums. Pat, ja mēs atgrieztos Rally4 klasē, tas būtu izaicinājums, lai sacenstos ar dažiem jaunajiem puišiem. Bet redzēsim. Iespējams, mani vilinās atgriezties. Veicot testus, tu vienmēr skaties tikai uz savu laiku, salīdzinot to ar savu rezultātu, bet varbūt mums kādreiz ir jābrauc un jāsalīdzina laiks ar kādu citu? Bet, kā jau teicu - redzēsim, kas notiks.''

Uz jautājumu, vai šis auto varētu piedzīvot debiju 8.-11.septembra Akropoles rallijā, ''Škoda Motorsport'' boss Mihals Hrabāneks atzina, ka "Es to nevaru izslēgt, bet, no otras puses, es to nevaru apstiprināt."

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png