profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nikolajam Grjazinam aizliedz startēt Igaunijas WRC rallijā

Go4speed 06.06.2022 - 23:06 Nikolajam Grjazinam aizliedz startēt Igaunijas WRC rallijā
Foto: Nacho Mateo

Krievu rallija braucējs Nikolajs Grjazins nepiedalīsies Igaunijas WRC rallijā, kas notiks jūlija vidū, vēsta portāls sport.delfi.ee. Aizvadītajās brīvdienās Grjazins uzvarēja Sardīnijas WRC rallijā WRC2 Open klasē, taču savu uzvaru sēriju Igaunijas WRC rallijā viņš turpināt nevarēs.

Kā atklāja Igaunijas WRC rallija organizators Urmo Āva, tad gaidāmajā rallijā uz starta nevarēs iziet krievu un baltkrievu sportisti.

''Igaunijas valdība neļaus man piedalīties Rally Estonia. Tā ir liela vilšanās. Igaunijas ceļi ir mani mīļākie, tāpēc ļoti vēlējos tur startēt. Diemžēl mēs neko nevaram darīt un neviens nevar palīdzēt,'' atklāj 24 gadus vecais sportists.

Krievijas agresijas pret Ukrainu dēļ lielākā daļa Krievijas sportistu ir izslēgti no starptautiskām sacensībām. Tomēr Starptautiskā autosporta federācija FIA līdz šim nav liegusi Grjazinam piedalīties sacensībās. Vienīgā prasība no FIA ir tāda, ka ekipāžas automašīnu nedrīkst rotāt Krievijas karogs.


Foto: Honza Fronek

Jautāts, kā Grjazinam aizritēja Sardīnijas rallijs, sportists atklāja, ka "Rallijā jutos labi. Rallijs tiešām bija karsts un apstākļi bija smagi. Pēc Portugāles WRC rallija sanāca, ka startējam gandrīz divas nedēļas pēc kārtas. Šajā rallijā mums patiešām paveicās. Mums nebija gandrīz nekādu problēmu ar mašīnu, nebija pārsistu riteņu, un arī komanda bija labā formā. Tas ir pilnīgi visu komandas pārstāvju darbs - no manas puses, no stūrmaņa puses un visiem, kas palīdzēja sasniegt šo rezultātu. Par šo nedēļas nogali mēs varam būt patiešām laimīgi."

Pēc uzvaras Sardīnijā Grjazins WRC2 Open klasē ieņem otro vietu, no līdera Joana Rosela atpaliekot 11 punktus.

Kopvērtējums:
1. 
flag Rossel Yohan












63
2.
Gryazin Nikolay












52
3. flag Mikkelsen Andreas












51
4. flag Ingram Chris












44
5. flag Kajetanowicz Kajetan 













38
6. flag Huttunen Jari












33
7. flag Cais Erik












22
8. flag Lindholm Emil












21

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png