profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc sīvām cīņām Lapi kļūst par Sardīnijas WRC rallija jauno līderi

Go4speed 03.06.2022 - 19:52 Pēc sīvām cīņām Lapi kļūst par Sardīnijas WRC rallija jauno līderi
Esapeka Lapi

Aizvadīta Sardīnijas WRC rallija pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Pirmajā ātrumposmā, kas notika septiņos no rīta pēc Sardīnijas laika, ātrākais bija Elfins Evans. Gandrīz visi vadošie braucēji finišā atzina, ka viņi lielo putekļu dēļ esot cīnījušies ar redzamības problēmām, tādējādi braukšanas esot bijusi apgrūtinoša un pat bīstama.

''Neko neredzēju. Ik pēc 500 – 600 metriem biju spiests bremzēt. Vietām nobraucu no ceļa, kā arī vietām man priekšā bija putekļu siena,'' pēc finiša teica Kreigs Brīns. Tikmēr Tjerī Noivils piebilda, ka ''Redzamība bija nekāda. Putekļos zaudējām kādas 15 sekundes, kā arī bijām spiesti kārtīgi sabremzēties. Tas braucējiem nav labi.''


Nākamo ātrumposmu ar tehniskām problēmām finišēja rallija līderis Evans, kurš diemžēl vēlāk bija spiests izstāties. Tikmēr vadību pārņēma Esapeka Lapi, kuram pirmajā dienā bija ļoti laba starta pozīcija. Pēc nākamā ātrumposma līderis jau bija igaunis Ots Tanaks, kurš arī pēc pirmās dienas sekcijas saglabāja vadību. Otrais pēc pieciem veiktajiem ātrumposmiem bija Lapi, bet trešais – Pjērs Luī Lubērs no M-Sport komandas.

Pēc servisa parka sestajā posmā ātrākais bija Tanaks, kurš pārsvaru pār Lapi palielināja līdz 6,4 sekundēm, taču nākamajā posmā ļoti ātrs bija Lapi, kuram izdevās pārņemt vadību. Tikmēr sīva cīņa norisinājās par trešo un ceturto vietu, kur Lubēru un Kreigu Brīnu tobrīd šķīra tikai 0,4 sekundes. Diemžēl noslēdzošie divi ātrumposmi tika atcelti, kā rezultātā līderis pēc pirmās dienas ir Lapi, kuram 0,7 sekundes zaudē Tanaks, bet 15,1 sekundi atpaliek Lubērs.


WRC2 Open klasē pēc pirmā apļa līderis bija Andreas Mikelsens, kuram 4,8 sekundes zaudēja tā brīža WRC2 Open klases kopvērtējuma līderis Joans Rosels, kamēr trešais, atpaliekot 10,5 sekundes, bija Nikolajs Grjazins. Sestajā dopā Mikelsens palielināja pārsvaru pār Roselu, bet diemžēl nākamajā dopā, kas, kā izrādījās, bija dienas noslēdzošais ātrumposms, Rosels avarēja un izstājās. Līdz ar to līderis ir Mikelsens, seko Grjazins un Tēmu Suninens.

Sestdien sportisti veiks astoņus ātrumposmus (131 km) bez servisa parka.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png