profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sordo pauž dziļu neapmierinātību par jauno rallija mašīnu salona dzesēšanas sistēmu

Go4speed 03.06.2022 - 00:07 Sordo pauž dziļu neapmierinātību par jauno rallija mašīnu salona dzesēšanas sistēmu
Dani Sordo

Jau ziņojām, ka pēc Portugāles WRC rallija vairāki sportisti un komandas bija noraizējušās par lielo karstumu automašīnu salonā, kur gaisa temperatūra brīžiem esot bijusi ap 70 grādiem. Problēma saistīta ar izpūtēja novietojumu jaunajās 2022. gadam paredzētajās Rally1 mašīnās, kas tā vietā, lai būtu novietots automašīnā pa vidu, ir izvietots automašīnu labajā pusē - tieši tur, kur sēž stūrmanis. Lai arī FIA tika iesniegti astoņi potenciālie risinājumi, kas palīdzētu atdzesēt Rally1 automašīnu salona temperatūru Sardīnijas un citos karstajos rallijos, diemžēl īsais laika periods (starp iepriekšējo un šo ralliju pauze bija tikai divas nedēļas) neļāva veikt nekādus īpašos risinājumus.

Dani Sordo paudis dziļu neapmierinātību par to, ka Pasaules rallija čempionāta jaunās paaudzes automašīnām trūkst atbilstošas dzesēšanas paketes. "Viņi uzlika dzeltenu jumtu," Dani Sordo skarbi atbildēja DirtFish, kad viņam jautāja, kādas izmaiņas Hyundai ir veikuši, lai uzlabotu kokpita temperatūru. "Nezinu, vai tas kaut ko dod, jo Portugālē karstums nenāca no jumta, bet gan no izpūtēja. Tas bija blakus stūrmaņa krēslam. Bet viņi to var pārvietot. Viņiem ir jāuzstāda dzesēšanas sistēma automašīnas iekšpusē."


Sordo automašīnas dzeltenais jumts. Foto: Honza Fronek

Lai gan Sordo piekrita, ka karstums ir rallija sastāvdaļa, viņš bija neizpratnē par to, ka rallija mašīnu salonā nav dzesēšanas sistēmas, norādot, ka rallijreida mašīnas, kas startē tādās garās distancēs kā Dakāras rallijs, ir aprīkotas ar gaisa kondicionieriem.

"Tas ir rallijs. Tāds, kādu cilvēki vēlas, lai rallijs būtu. Tas ir šāds. Šeit būs karsti. Pēc tam, kad viņi aizbrauks uz Keniju, tur arī būs karsti, nākamgad būs tas pats, jo neviens neko nedarīs. Viņi domā, ka, ja mēs esam rallija braucēji, mums ir jābūt tā, kā bija agrāk, jo tas ir rallijs. Bet es to nesaprotu. Dakārā viņiem ir gaisa kondicionieri, un arī šosejas sacīkstēs tādi ir. Kāpēc rallijā nav tādi paši noteikumi?"

"Iedomājieties, ka jūs dodaties uz pludmali. Jūs novietojat savu automašīnu smiltīs. Pēc dažām stundām jūs atgriežaties un iekāpjat savā mašīnā. Ir karsts, vai ne? Iedomājieties, kurā automašīnā tagad nav gaisa kondicioniera? Parādiet man to."


Jebkurš salīdzinājums ar vecajiem laikiem nav reāls, uzskata Sordo, un viņš ir ļoti nobažījies par to, kāds būtu sliktākais scenārijs, ja kabīnes temperatūra strauji paaugstinātos. "Cilvēki vēlas salīdzināt vecos laikus ar šiem, bet man tas liekas stulbi. Mums ir lielisks drošības karkass, krēsli, drošības jostas, HANS, ķiveres, tas viss drošības labad. Bet pēc tam, ja kāds puisis, kurš karstuma dēļ zaudēs prātu, avarēs un nogalinās 20 skatītājus, jo būs zaudējis samaņu, kas tad notiks?"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png