profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēba un Ožjē savstarpējais duelis turpināsies arī Kenijas WRC rallijā

Go4speed 27.05.2022 - 13:48 Lēba un Ožjē savstarpējais duelis turpināsies arī Kenijas WRC rallijā
Sebastjans Lēbs

Kļuvis zināms, ka Sebastjana Lēba un Sebastjana Ožjē savstarpējais duelis turpināsies arī 22.-26.jūnijā notiekošajā Kenijas WRC rallijā. Nesen dalību gaidāmajā rallijā apstiprināja pagājušā gada Kenijas WRC posma uzvarētājs Ožjē, bet piektdien kļuva zināms, ka šajā rallijā startēs arī Lēbs. Šī būs trešā reize šogad, kad abas franču rallija zvaigznes startēs vienā rallijā.

''Bija patīkami redzēt, ka Portugālē ar ''Ford Puma Rally1'' bijām konkurētspējīgi. Ir labi zināt, ka ''Puma'' ir ļoti ātra un konkurētspējīga uz grants seguma. Kenijas rallijs ir kaut kas ļoti atšķirīgs no Portugāles. Nezinu pašreizējo [Safari] rallija versiju. Esmu redzējis dažus video ar ātrumposmiem, kas ir ļoti atšķirīgi. Šķiet, ka tie ir nelīdzeni un ar ļoti lieliem akmeņiem. Kenija ir diezgan pārsteidzoša. Manuprāt, tas ir rallijs, no kura man ir visvairāk atmiņu,'' stāsta Sebastjans Lēbs.

''Tolaik Kenijas rallijs bija ļoti atšķirīgs, garākais ātrumposms bija 120 kilometru garš, un mums visiem virs automašīnām lidoja helikopters, kas paziņoja par visiem savvaļas dzīvniekiem, kuriem tuvojamies ātrumposmā. Tagad tas ir ļoti atšķirīgs un vairāk līdzinās tipiskam WRC rallijam. Šādā veidā to ir vieglāk braukt, taču atšķirība, salīdzinot ar Portugāli, man ir tāda, ka man nav pieredzes šajos ātrumposmos. Vienmēr ir daudz sarežģītāk, kad ierodies rallijā, kurā nekad iepriekš neesi braucis šos ātrumposmus. Bet esmu patiešām priecīgs, ka varēšu startēt Kenijā."

Foto: Vladislav Maschl

Prieku par Lēba startu neslēpa arī M-Sport Ford komandas vadītājs Ričs Milleners. ''Komanda ir sajūsmā, ka Sebs un Izabella atkal būs kopā ar mums, lai piedalītos vienā no sezonas ikoniskākajiem rallijiem. Šī ir tikai otrā reize Kenijā kopš šis rallijs atkal pievienojās WRC, un mēs ar komandu ar nepacietību gaidām atgriešanos šajā rallijā ar četru ''Ford Puma Hybrid Rally1'' automašīnu autoparku.''

"Sebam acīmredzami ir fantastiska pieredze grants rallijos. Viņa sniegums Montekarlo un Portugālē, kamēr tas ilga, parādīja mums uz ko ir spējīgs gan viņš, gan šis automobilis. Tā kā Safari rallijs rallija kalendārā vēl ir pavisam jauns posms, mums ir diezgan līdzvērtīgi konkurences apstākļi. Domāju, ka ar Lēbu komandā mēs varam visiem parādīt, uz ko Puma ir spējīga. Vienmēr ir fantastiski, ja Sebs ir kopā ar mums, jo atmosfēra, ko viņš rada servisa parkā, kā arī viņa degsme un motivācija, ir nepārspējama, un tas ir kaut kas tāds, kas mums visiem ļoti patīk."

Atgādināsim, ka Portugāles WRC Lēbs, būdams vienu brīdi līderis, izstājās un finišu nesasniedza, tikmēr Ožjē, kurš arī divas reizes bija spiests izstāties, finišu sasniedza 51.vietā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png