profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sordo: Saņēmu uzdevumu apsteigt Katsutu, nedomājot par mašīnas bojājumiem

Go4speed 23.05.2022 - 15:23 Sordo: Saņēmu uzdevumu apsteigt Katsutu, nedomājot par mašīnas bojājumiem
Foto: Honza Fronek

Portugāles WRC rallijā trešo uzvaru šogad svinēja Kalle Rovanpera, kamēr trešo vietu noslēdzošajā dopā izrāva spāņu braucējs Dani Sordo. Pirms noslēdzošā ātrumposma viņš no Katsutas atpalika par 2,2 sekundēm, bet finišā to apsteidza par 2,1 sekundi. Pēc tam, kad noskaidrojās, ka Sordo ir trešais, bet Takamoto Katsuta atbīdīts uz ceturto vietu, Sordo uzreiz devās pie japāņu braucēja, kurš bija vīlies par trešās vietas nenosargāšanu.

Video tiešraidē bija redzams, ka Katsuta, saķēris galvu, pārdzīvo, bet viņu steidz mierināt Dani Sordo, kurš japānim teica: ''Tev jābūt lepnam par sevi. Nepārdzīvo. Tev vēl, mans draugs, būs daudz goda pjedestāli.''



Jautāts, kā Sordo noslēdzošajā ātrumposmā tomēr izdevās apsteigt Katsutu, noskaidrojās, ka to veicināja arī ''Hyundai'' komandas bosa zvans pirms noslēdzošā ātrumposma.

"Viņš paveica savu darbu kā parasti," portālam DirtFish pastāstīja ''Hyundai'' komandas direktora vietnieks Žuljēns Monšē. "Mēs pazīstam Dani. Protams, viņš ar šo automašīnu ir nobraucis ļoti maz, kā arī pieredze viņam pie šīs automašīnas stūres ir mazāka nekā citiem. Viņš ir ļoti konsekvents, stabils, kurš vienmēr sasniedz finišu ar vērtīgiem punktiem.''

"Viņa mērķis svētdien bija patiešām skaidrs - panākt Katsutu. Mēs viņam devām visu, devām visas iespējas to izdarīt. Pirms pēdējā ātrumposma viņam piezvanīju un teicu, ka man nerūp mašīnas bojājumi, man nerūp mašīna un tā tālāk, un viņš to izdarīja."


Foto: Honza Fronek

Arī Sordo atklāja, ka Monšē viņam esot teicis, lai izbauda šo braucienu. "Viņš vienkārši teica: "Tev vajag izbaudīt un braukt," skaidro Dani Sordo. "Godīgi sakot, Monšē visas nedēļas nogalē bija ļoti labs. Viņš vienkārši teica - izbaudi. Pat, ja tu kļūdīsies, mums ir vēl divas mašīnas. Esmu braucējs, kurš parasti nebojā daudz mašīnas, varbūt kādreiz nolaužu riteni vai kaut ko citu. Tāpēc viņš teica: "Mēģini braukt un izbaudi", un es pirms noslēdzošā dopa viņam teicu: "Es to centos darīt visu nedēļas nogali, visu svētdienas rītu, bet tagad (noslēdzošajā ātrumposmā) ar papildus jaudu mēģināšu to izdarīt.""

Atzinīgus vārdus Katsutam veltīja ''Toyota'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala, atzīstot, ka ''Katsutam ir jābūt lepnam, un mēs esam lepni par viņa sniegumu. Goda pjedestāls būs nākamreiz. Viņš nebrauca slikti, taču izšķirošais faktors bija tas, ka Dani pēdējā ātrumposmā uzlaboja savu sniegumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png