profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc dramatiskās Portugāles WRC rallija pirmās dienas līderis Evans, Lēbs avarē (VIDEO)

Go4speed 20.05.2022 - 19:12 Pēc dramatiskās Portugāles WRC rallija pirmās dienas līderis Evans, Lēbs avarē (VIDEO)
Foto: wrc.com

Aizvadīta pirmā Portugāles WRC rallija diena, pēc kuras līderis ir Elfins Evans (''Toyota GR Yaris Rally1''). Otrais ir Kalle Rovanpera (''Toyota GR Yaris Rally1''), bet trešais - Dani Sordo (''Hyundai i20 N Rally1'').

Jāsaka, ka šī bija notikumiem bagāta diena, jo ļoti daudzi sportisti pārsita riepas. Pēc trīs ātrumposmiem līderis bija Evans, kuram piecas sekundes zaudēja Ots Tanaks (''Hyundai i20 N Rally1''). Trešais bija Sebastjans Ožjē (''Toyota GR Yaris Rally1''), bet septītais – Sebastjans Lēbs (''Ford Puma Rally1'').


Taču ceturtajā dopā ļoti ātrs bija Lēbs, kurš no septītās vietas pakāpās uz pirmo! Diemžēl piektajā ātrumposmā jau pirmajā līkumā trases sienā ieskrēja Lēbs, kurš nolauza mašīnas riteni un bija spiests izstāties. Tas vadību ļāva pārņemt Evansam. Sestajā dopā riepu ātrumposmā mainīja Tanaks un Ožjē. Tāpat riepas pārsita Kreigs Brīns. Tas visus trīs sportistus kopvērtējumā atsvieda ārpus Top 8.


Arī nākamajā posmā neveiksmes turpināja vajāt līderus. Riepu pārsita Gas Grīnsmits, kā arī Ots Tanaks. Arī Ožjē pārsita riteni, un, ņemot vērā, ka sportistam līdzi vairs nebija rezerves riteņa, francūzis bija spiests izstāties. Tobrīd Top 3 bija sekojošs – Evans, Noivils (+7.0) un Rovanpera (+14.1).


Astotais dops, kas bija dienas noslēdzošais grants ātrumposms, neveiksmīgs bija Noivilam. Beļģis pēc finiša atzina, ka jau dodoties uz ātrumposmu viņam esot bijušas problēmas ar priekšējo kreiso riteni, kas vēlāk arī izpaudās ātrumposmā, kur Noivils zaudēja pusotru minūti, tādējādi kopvērtējumā no otrās vietas atkrītot uz septīto vietu.


Foto: Honza Fronek

Dienas noslēdzošajā Power Stage posmā kopvērtējumā vairs nekas būtiski nemainījās, un līderis pēc pirmās dienas ir Evans, kuram seko Rovanpera un Sordo.

Arī WRC2 klasē vairāki braucēji cīnījās ar pārsistām riepām, kuru vidū bija arī lieliski ralliju sākušais Nikolajs Grjazins, kurš pārsita trīs riteņus un pirmo dienu nefinišēja. Līderis pēc pirmās dienas ir Andreas Mikelsens, kuram seko Tēmu Suninens un Joans Rosels. Ceturtais ir Olivers Solbergs, kurš arī cīnījās ar pārsistām riepām.

Sestdien sportisti veiks sešus dopus, kuru kopējais garums būs 164 kilometri.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png