profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc notikumiem bagātās pirmās Horvātijas WRC dienas līderis Rovanpera

Go4speed 22.04.2022 - 18:35 Pēc notikumiem bagātās pirmās Horvātijas WRC dienas līderis Rovanpera
Gas Grīnsmits. Foto: Dirtfish

Ar pirmajiem astoņiem ātrumposmiem piektdien tika dots starts Horvātijas WRC rallijam. Kā jau tas iepriekš tika prognozēts, tad naktī uz piektdienu un arī piektdien lija lietus, kas apstākļus braucējiem padarīja ļoti sarežģītus. Tāpat vairākos ātrumposmos bija novērojama migla.

Jau pirmajos četros ātrumposmos bija ļoti daudz notikumu. Pirmajā ātrumposmā akmeni aizķēra un mašīnas piekari sabojāja Esapeka Lapi, kurš bija spiests izstāties, kamēr Elfins Evans pārsita riteni un zaudēja minūti un 20 sekundes. Pirms trešā ātrumposma izstājās Luis-Pjērs Lubē, kurš pamanījās pārsist trīs riteņus. Tikmēr trešajā dopā 200 metrus pēc starta avāriju piedzīvoja Adriens Formo.


Pjēra Lubē automašīna

Līderis pēc pirmā apļa bija Kalle Rovanpera, kuram 11,8 sekundes zaudēja Tjerī Noivils. Šie bija vienīgie braucēji, kuri pirmajā aplī iztika bez problēmām, jo viņi tīrā trasē devās no pirmajām divām starta pozīcijām, kamēr nākamie braucēji cīnījās ar netīro un dubļaino trasi. ''Tas ir neticami. Pilns ar dubļiem katrā līkumā. Apstākļi ir ļoti izaicinoši, bet mēs esam šeit,'' tā teica Ots Tanaks, kurš pēc pirmajiem četriem dopiem bija trešais, Rovanperam zaudējot nepilnas 50 sekundes.

Kalle Rovanpera

Jāpiebilst, ka ļoti ātrs pirmajā aplī ar jauno pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu bija WRC3 Junior braucējs Džons Armstrongs, kurš divos ātrumposmos absolūti uzrādīja 13. un 14.vietu.

WRC2 Open klasē līderis pēc pirmā apļa bija Joans Rosels, kuram 16,6 sekundes zaudēja Kriss Ingrams, kurš daudziem ar savu ātrumu sagādāja pārsteigumu. Trešais, zaudējot gandrīz 30 sekundes, bija Nikolajs Grjazins.


Tjerī Noivils

Diemžēl, dodoties uz servisa parku, 800 metrus no laika kontroles Noivila automašīnu piemeklēja tehnisks defekts (ģenerators), kā rezultātā Noivils ar stūrmani bija spiesti stumt savu auto. Lai arī ar pēdējiem spēkiem ekipāžai izdevās atstumt auto uz laika kontroli, kopumā tika zaudētas četras minūtes, par ko Noivila ekipāža saņēma 40 sekunžu sodu.

Noivils ar stūrmani, sasniedzot laika kontroli

Arī otrais aplis bija sarežģīts, jo turpināja līt, kā arī vietām bija migla, taču uz dienas beigām lietus mitējās un trase sāka žūt. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, joprojām ātrs turpināja būt Rovanpera, kurš pirmajā dienā bija ātrākais sešos no astoņiem ātrumposmiem. Dienas beigās līderis ir Rovanpera, kuram minūti un četras sekundes zaudē Noivils, bet minūti un 23 sekundes atpaliek Tanaks. Jāpiebilst, ka pirmajā dienā ļoti daudzi braucēji pārsita riepas, no kuriem daži piloti pamanījās pārsist pat vairākas riepas.

WRC2 Open klasē līderis pēc pirmās dienas ir Joans Rosels, kuram seko Grjazins (+36,3) un Eriks Kamillī (+59,2).

Sestdien sportistiem būs jāveic nākamie astoņi ātrumposmi (116 km). Vismaz šobrīd laika prognozes vēsta, ka rīt nelīs lietus.

Kopvērtējums pēc pirmās dienas:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png