profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Piloti paredz sarežģītu lietaino Horvātijas WRC ralliju, Latvala prognozē daudz kļūdu

Go4speed 21.04.2022 - 23:28 Piloti paredz sarežģītu lietaino Horvātijas WRC ralliju, Latvala prognozē daudz kļūdu
Foto: ewrc

Piektdien 9:32 pēc Latvijas laika startēs Horvātijas WRC rallija pirmais ātrumposms. Gan spriežot pēc laika prognozēm, gan pēc sportistu teiktā, tad braucējus vismaz piektdien sagaida ļoti grūta un sarežģīta diena, jo visu dienu sola lietu.

Pagājušajā gadā, kad rallijs notika sausos laikapstākļos, šis posms pierādīja, ka tas nav tipisks asfalta rallijs, jo tā segums piedāvāja daudz mazāku saķeri nekā citi asfalta ralliji. Ceļi šeit ir ātri, vietām šauri un ar daudziem nepārredzamiem līkumiem.


Foto: Vladislav Maschl

"Manuprāt, šis ir sarežģītākais asfalta rallijs sezonā," saka pagājušā gada trešās vietas ieguvējs Tjerī Noivils. "Daži ātrumposmi izskatās kā grants posms uz asfalta. Ir gan nepārredzami līkumi, gan arī tramplīni. Šis rallijs ir kā īsti amerikāņu kalniņi, un tas ir izaicinoši."

"Šis ir sarežģīts rallijs. Mēs zinām, ka pat pagājušajā gadā sausā laikā bija grūti noturēt automašīnu uz ceļa. Tāpēc, manuprāt, lietus noteikti sagādās vēl vienu izaicinājumu, taču tas būs vienāds visiem," atzīst M-Sport komandas braucējs Kreigs Brīns.

Foto: ewrc

Lielu lomu noteikti spēlēs starta pozīcija, jo ar katru nākamo braucēju trase būs dubļaināka. To noteikti piektdienas ātrumposmos īpaši izjutīs Ots Tanaks un Elfins Evans, kuri brauks aiz vadošajiem braucējiem.

"Neizbēgami būs grūti, bet tas nav tikai dubļu dēļ," saka Elfins Evans. ''Domāju, ka arī segums daudz mainās un tas var būtiski ietekmēt saķeri, kas šeit var mainīties no pagrieziena uz pagriezienu."


Foto: Vladislav Maschl

Arī Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala piebilst, ka rallijs solās būt sarežģīts, tāpēc vairāki braucēji varētu pieļaut kļūdas. "Rallijā būs daudz vietas, kur varēs griezt līkumus, bet dažās vietās būs tikai grants, tāpēc dažreiz tas varbūt ir sliktāk nekā dubļi, jo tur vienkārši būs daudz akmeņu uz ceļa. Mums noteikti būs arī daudz griezto līkumu ar dubļiem, un dubļi pāries uz nākamo līkumu utt., tāpēc visur būs dubļu līnijas. Tas būs patiešām sarežģīti, bet mēs neko nevaram darīt, tas ir tā, kā ir, un mums ar to ir jāsadzīvo. Tas nozīmē, ka mēs varēsim redzēt vairāku braucēju kļūdas. Tas būs sarežģīti un liels izaicinājums visiem, tāpēc visu laiku jābūt ļoti pacietīgiem un jālasa saķere. Būs diezgan daudz jāpaļaujas uz Gravel crew ekipāžu darbu, kas pirms tam pārbauda ceļu un sniedz informāciju par vietām, kur var griezt trasi."

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' PROGNOŽU SPĒLĒ!





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png