profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Pirmo reizi rallijā man nav nepieciešama lielāka jauda (VIDEO)

Go4speed 21.04.2022 - 00:01 Lapi: Pirmo reizi rallijā man nav nepieciešama lielāka jauda (VIDEO)
Esapeka Lapi

Horvātijas WRC savu otro ralliju ar ''Toyota GR Yaris Rally1'' aizvadīs somu pilots Esapeka Lapi. Debiju Lapi pie Rally1 automašīnas stūres piedzīvoja Zviedrijas WRC posmā, kur toreiz tika izcīnīta 3.vieta.

Pirms gaidāmā rallija Lapi aizvadīja testus, pēc kuriem viņš atzina, ka ir pārsteigts par Rally1 hibrīdautomobiļu ātrumu, smejot, ka šī ir pirmā reize rallijā, kad viņam nav nācies "lūgt lielāku jaudu".

"Bija mazliet traka sajūta, cik reaktīva ir automašīna uz asfalta. Sen nebiju tā braucis. Reakcija ir traka, saķere un sajūta iespaidīga," iesāk 2017.gada Somijas WRC uzvarētājs Esapeka Lapi. "Arī attālums, lai apturētu vai palēninātu automašīnu, bija iespaidīgs. Uz asfalta seguma jūs patiešām saprotat, cik daudz papildus jaudas jums ir ar hibrīdu un cik iespaidīgs patiesībā ir paātrinājums. Tas patiešām ir milzīgs grūdiens.''

"Uz plata ceļa viss ir labi, taču dažkārt uz mazāka ceļa jaudas ir nedaudz par daudz. Vismaz testa dienas sākumā tā bija mazliet traka sajūta. Bet jā, tā varbūt ir pirmā reize šajā sporta veidā, kad man nav nepieciešams prasīt lielāku jaudu. Esmu diezgan apmierināts ar to, kas mums ir!"


Lai arī Lapi uz Horvātijas ralliju pēc izcīnītās trešās vietas Zviedrijā dodas labā noskaņojumā, somu sportists atzīst, ka tas rallijs ir jāaizmirst. "Mums ir jāaizmirst tas, kas notika Zviedrijā. Noteikti man no tā rallija ir jāpaņem pārliecība, bet, no otras puses, jāsaprot, ka Zviedrija man bija labi pazīstams rallijs. Tas bija jauns rallijs visiem, bet apstākļi bija tādi, ko zinu, kas man padodas, bet tagad mēs esam pilnīgi pretējā pusē."

''Šajā rallijā ir divi lieli izaicinājumi. Pirmais noteikti ir pieredzes trūkums šajā rallijā. Tas vienmēr palīdz, ja šos ātrumposmus esi veicis vienu vai divas reizes iepriekš, taču, iespējams, lielākais izaicinājums būs dubļi uz ceļa, kas nekad nav bijis mans mīļākais segums. Agrāk uz šāda seguma esmu pieļāvis dažas kļūdas. Taču pēdējā laikā man šajos rallijos ir veicies diezgan labi - nu, ne nesen, bet pirms dažiem gadiem, kad braucu ar WRC automašīnu. Vēlos pāršķirt lapu, gribu būt labāks šajā rallijā. Gribu uzrādīt labus rezultātus, būt cīņā un aizvadīt tīru ralliju, un esmu pārliecināts, ka mēs to varam izdarīt. Šobrīd automašīna jūtas ļoti labi."

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' PROGNOŽU SPĒLĒ!


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png