profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA reaģē un uzklausa Tanaka sūdzību, veicot izmaiņas noteikumos

Go4speed 24.03.2022 - 10:06 FIA reaģē un uzklausa Tanaka sūdzību, veicot izmaiņas noteikumos
Foto: Honza Fronek

FIA veikusi grozījumus pasaules rallija čempionāta (WRC) sporta noteikumos, lai ņemtu vērā jebkādas hibrīda agregātu kļūmes Rally1 automašīnām. Gan Ots Tanaks, gan Elfins Evans Zviedrijas rallijā bija spiesti izstāties pēc tam, kad to 100 kW hibrīda agregāta drošības indikatoru gaismas no zaļas pārvērtās sarkanā, liekot automātiski izstāties.

Īpaši sāpīgi tas bija Tanakam, kurš tobrīd kopvērtējumā bija otrajā vietā. Standarta sods par ātrumposma izlaišanu ir 10 minūtes, un Tanaks, kurš izlaida pirmās dienas divus noslēdzošos ātrumposmus, kopā saņēma 20 minūšu sodu un jebkādas izredzes tikt pie punktiem, nemaz nerunājot par pjedestālu vai uzvaru. Un tas viss notika ne viņa, ne Hyundai komandas dēļ.


Foto: Vladislav Machl

''Ceru, ka FIA reaģēs un mums būs diskusijas. Tas, kas notika, nav tas, kas sportam būtu vajadzīgs. Redzēsim, kas no tā iznāks. Tas bija diezgan dīvaini, un, protams, tas neatstāj profesionālu sajūtu šajā sportā. Tas, kas notika, tas nav rallijs. Ja kāds tev vienkārši liek apstāties un tu izstājies no sacensībām, bet vēlāk startē pēc Rally 2 sistēmas, tad nav jēgas. Tā ir trešā puse, ko mēs nevaram mainīt. Ne ražotājs, ne es pats. Ir tā, kā ir, taču ceru, ka pēc rallija būs kādas diskusijas,” tā pēc Zviedrijas WRC teica Ots Tanaks.

Zināms, ka FIA ir ievērojami samazinājis sodu ekipāžām, ja to hibrīda agregāts ir sabojājies, samazinot sodu par ātrumposma neveikšanu no 10 minūtēm līdz divām. Ja šādi noteikumi būtu spēkā jau Zviedrijas WRC, tad Tanaks, visticamāk, finišētu Top 5. Pēc ''vecajiem noteikumiem'' Tanaks finišēja 20.vietā, līderim zaudējot gandrīz 22 minūtes.

Šie noteikumi stāsies spēkā jau Horvātijas WRC rallijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png