profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC varētu atgriezties divi ziemas ralliji

Go4speed 15.03.2022 - 19:43 WRC varētu atgriezties divi ziemas ralliji
Foto: Jakub Pojmicz

Pasaules rallija čempionāta (WRC) organizatori sākot ar 2024.gadu vēlas WRC iekļaut divus ziemas rallijus. Tradicionāli WRC kalendārā ir iekļautas ziemas sacensības, un Zviedrija ir ziemas rallija mājvieta. Kopš čempionāta izveides 1973. gadā Zviedrijas WRC rallijs tikai četras reizes nav bijis iekļauts WRC kalendārā.

Pēc viena gada izlaišanas (COVID-19 pandēmijas dēļ) Zviedrijas rallijs šogad atgriezās WRC jaunā vietā - Umea, kas ir 800 km uz ziemeļaustrumiem no iepriekšējās mājvietas Kārlstādes. ''Jaunais'' Zviedrijas rallijs sportistiem garantēja sniegotus apstākļus, kas atbilda WRC prasībām, un tas nodrošināja jaunu divu gadu līgumu, par kuru tika paziņots sacensību noslēgumā.


Foto: Honza Froněk

Paziņojot par līgumu, WRC arī atklāja, ka nākotnē plāno iekļaut kalendārā vēl citus ziemas posmus. Pēdējo reizi čempionāts ar diviem ziemas rallijiem eksperimentēja 2007. gadā, kad posmi Norvēģijā un Zviedrijā notika viens pēc otra.

Ja viens no ziemas rallijiem noteikti notiks Zviedrijā, tad otrs varētu būt Lapzemes ziemas rallijs, kas WRC pagājušajā gadā aizstāja Zviedrijas ralliju.

"Ziemas ralliji, un jo īpaši tas, ko redzējām šogad un pagājušajā gadā Lapzemes rallijā Somijā, kur bija ideāli ziemas apstākļi, ir ne tikai unikālas fotogrāfijas, ko mēs visi paši varam radīt, bet tas ir kaut kas unikāls arī autosportā, faktiski unikāls pasaules sportā," saka Simons Larkins, WRC sacensību direktors.


Foto: Honza Froněk

"Mēs domājam, ka ir iespēja pievienot otru ziemas ralliju, jo uzskatām, ka tas attaisnotu investīcijas, ko mēs visi ieguldām, lai rīkotu ziemas sacensības. Mēs domājam, ka ir vieta otram ziemas posmam. Maz ticams, ka tas notiks nākamgad, bet mēs uz to tiecamies, un, iespējams, tas varētu notikt 2024. gadā."

Šo soli atbalsta arī FIA jaunais viceprezidents Roberts Reids, kurš uzskata, ka tas būtu labs ieguldījums riepu ražotājiem (nav jāiegulda lieli līdzekļi tikai priekš viena ziemas rallija), kā arī viņš uzskata, ka tas nesagādās komandām papildus lielas problēmas un izdevumus, ņemot vērā to, ka ralliji, visticamāk, notiktu viens pēc otra un automašīnas jau būtu sagatavotas abiem ziemas rallijiem vienādi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png