profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu rallija braucējs: Šogad vairāk riskēsim un brauksim vēl ātrāk

Go4speed 10.03.2022 - 11:37 Igauņu rallija braucējs: Šogad vairāk riskēsim un brauksim vēl ātrāk
Georgs Linamāe. Foto: Jarek Jõepera/Rally Estonia

Viens no talantīgākajiem jaunajiem igauņu rallija braucējiem Georgs Linamāe šajā nedēļas nogalē startēs pirmajā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā, kas notiks Portugālē. Sportists atklāj, ka viņa plānos nav aizvadīt pilnu ERČ sezonu, jo uzsvars tiks likts uz WRC2 čempionātu.

"Vēl ir mazliet par agru, lai par to sniegtu pilnīgu 100% atbildi, bet nedomāju, ka mēs aizvadīsim pilnu ERČ sezonu," atzīst Georgs Linamāe. "Bet noteikti mēs piedalīsimies vairākos ERČ rallijos: Polijā, Liepājā un, iespējams, citos. Iespējams, mēs labprāt piedalīsimies arī Romas rallijā, ja tas būs iespējams."


Foto: Honza Fronek

Sportists atzinis, ka viņa prioritāte šogad ir WRC2 čempionāts, kur pēc diviem posmiem viņš ar čehu sportistu Eriku Caisu dala pirmo vietu WRC2 Junior ieskaitē.

Trešo sezonu 23 gadus vecais igauņu sportists startē ar ''Volkswagen Polo GTI R5''. Ar katru ralliju jaunais braucējs kļūst ātrāks, un pēc uzvaras šogad Igaunijas rallija čempionāta pirmajā posmā, trešās vietas Norvēģijas rallija čempionāta posmā Linamaē Zviedrijas WRC rallijā izcīnīja 11.vietu absolūti (piekto vietu WRC2 Open klasē un pirmo WRC2 Junior).

Pilots atzīst, ka viņš ir gana daudz jau mācījies, tāpēc esot pienācis laiks braukt ātrāk un sasniegt rezultātus.


Foto: Edgars Leonovs

"Mūsu mērķis šosezon varbūt tagad ir koncentrēties uz ātrumu un tik ļoti nesatraukties par katra rallija finišēšanu, kas bija mūsu mērķis pagājušajā gadā. Šogad mēs vairāk riskēsim un brauksim vēl ātrāk, lai atrastu robežas un justos komfortabli, braucot arī uz robežas."

Atgādināsim, ka sportists startēja arī Sarmas rallijā, uzrādot līdzīgus rezultātus ar Somijas čempionu un Sarmas rallija uzvarētāju Tēmu Asunmā, taču kļūda otrajā dopā liedza viņam pacīnīties par uzvaru.

Piedalies ''Rally Buhariki'' ERČ prognožu spēlē un laimē balvas. Prognozi var pieteikt - ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png