profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brīns: Zviedrijas rallijs būs ātrākais, kāds jebkad redzēts WRC

Go4speed 24.02.2022 - 19:23 Brīns: Zviedrijas rallijs būs ātrākais, kāds jebkad redzēts WRC
Foto: Honza Fronek

Piektdien ar septiņiem ātrumposmiem startēs pasaules rallija čempionāta otrais posms – Zviedrijas WRC rallijs. Jau pēc iepazīšanās ar trasi vairums braucēju atzina, ka šis būs ļoti, ļoti ātrs rallijs.

Līdz šim ātrākais WRC rallijs aizvadīts 2016.gadā Somijā, kur Kris Mīke ar ''Citroen DS3 WRC'' ralliju veica ar vidējo ātrumu 126.62 km/h (gadu vēlāk Esapeka Lapi šo pašu ralliju veica ar vidējo ātrumu 126.16 km/h).

Kā uzskata M-Sport Ford pilots Kreigs Brīns, tad Mīkes rekords varētu tikt pārspēts.

''Šis noteikti būs ātrākais rallijs, kādā būšu braucis. Neticami ātrs,'' iesāk Kreigs Brīns. ''Tur, kur būs liels ātrums, tur būs ļoti daudz taisnes. Tur nebūs daudz līkumu, tramplīnu. Protams, kamēr mēs vēl neesam tur braukuši, grūti teikt. Trasi pierakstījām ar 70 km/h lielu ātrumu, bet rallija laikā būs vietas, kur mēs brauksim ar ātrumu aptuveni 170-180 km/h.''


Foto: Honza Fronek

"Domāju, ka jūs redzēsiet ātrāko ralliju, kāds jebkad bijis, ar noteikti vislielāko vidējo ātrumu. Domāju, ka Mīkes rekords tiks pārspēts. Ja tas kādreiz var notikt, tad tas noteikti būs šis rallijs."

Brīns piebilda, ka atstarpes starp braucējiem varētu nebūt lielas. "Ja salīdzina ar tradicionālo grants ralliju vai pat asfalta ralliju, šeit noteikti būs mazāk vietu, kur iegūt laiku," turpina Brīns.

"Noteikti šajā rallijā būs mazāk līkumu. Galu galā tieši līkumos un līkumainajās sekcijās veidojas laika atšķirība, kur to var iegūt, tāpēc, manuprāt, rallijs būs ļoti sīvs."

Tikmēr Tjerī Noivils piebilda, ka "Ja rallijs ir ātrs, nav problēmu, bet, ja tas ir taisns un ātrs, tad nav nekādas intereses. Joprojām ir daži ātrumposmi, kas ir jauki, bet, ja godīgi, daži vienkārši neatbilst WRC līmenim."

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png