profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA nosoda rasistisku uzvedību pret Junior WRC braucēju

Go4speed 23.02.2022 - 23:31 FIA nosoda rasistisku uzvedību pret Junior WRC braucēju
Makrejs Kimati

Kā noskaidrojies, tad junioru WRC braucējs Makrejs Kimati pirms debijas pasaules rallija čempionātā testos ticis pakļauts rasistiskiem apvainojumiem internetā. Vairāku lietotāju komentāri Junior WRC sociālo mediju ierakstos, kas bija veltīti Kimati pirmssezonas testiem Norvēģijā, saturēja emociju zīmes, kas tika izmantotas, lai paustu rasistisku noskaņu pret melnādaino tautību pārstāvjiem.

FIA trešdienas vakarā nāca klajā ar paziņojumu, kurā nosodīja aizskarošo personu rīcību.

"Gatavojoties Zviedrijas rallijam, FIA junioru WRC sacensību dalībnieks Makrejs Kimati sociālajos plašsaziņas līdzekļos tika pakļauts rasistiskiem apvainojumiem," teikts FIA paziņojumā. "Mēs nosodām rasistiskus apvainojumus un jebkāda veida diskrimināciju pret mūsu komandām, sportistiem un līdzjutējiem, un mēs veiksim visus nepieciešamos pasākumus, lai palīdzētu nodrošināt, ka par jebkādiem apvainojumiem tiek ziņots attiecīgajām iestādēm.''


Makrejs Kimati testos

"Mēs strādājam pie tā, lai veidotu daudzveidīgāku un iekļaujošāku sporta veidu, un ļaunprātīga izmantošana ir jāizceļ un jānovērš. Tam nav vietas mūsu sportā un sabiedrībā."

Junior WRC čempionāta vadītājs Macejs Voda piebilda: "Rasismam nav vietas ne mūsu sportā, ne jebkur citur pasaulē. Biju šokēts, apbēdināts un sašutis, redzot dažus komentārus, ko saņēmām sociālajos plašsaziņas līdzekļos.

"Rallijs ir sporta veids, kas tik ļoti balstās uz dažādu kultūru, kopienu un cilvēku no visas pasaules iekļaušanu. Pagaidām mēs rūpīgi uzraugām savus sociālo mediju kanālus un rīkojamies pret jebkādiem rasistiskiem komentāriem vai viedokļiem, kas vērsti pret mūsu sportistiem. Esmu apbrīnas pilns par to, ko dara Makrejs un Mvangi, pakļaujot sevi pilnīgi atšķirīgai un izaicinošai videi. Viņi pārspēj savu komforta zonu, un par to, ko viņi dara, viņi ir pelnījuši aplausus."

Kimati ir vienīgais melnādainais Āfrikas braucējs, kurš šogad reģistrējies gan Zviedrijas rallijam, gan pilnai Junior WRC programmai.

PIEDALIES ''RALLY BUHARIKI'' PROGNOŽU SPĒLĒ!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png