profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hyundai: Lai novērstu garu problēmu sarakstu, komandai bija tikai viena brīva diena

Go4speed 25.02.2022 - 10:57 Hyundai: Lai novērstu garu problēmu sarakstu, komandai bija tikai viena brīva diena
Tjerī Noivils testos. Foto: Tapio Lehtonen

Sezonas pirmais posms, Montekarlo WRC rallijs, bija smags Hyundai komandai, kas saskārās ar dažādām tehniskām problēmām. Izstāšanos piedzīvoja gan Olivers Solbergs, gan Ots Tanaks, kamēr Tjerī Noivils izcīnīja sesto vietu, Sebastjanam Lēbam zaudējot gandrīz astoņas minūtes.

Hyundai komandas direktora vietnieks Žuljēns Monšē pēc Montekarlo rallija atklāja, ka viņa komanda "dubultos centienus", lai samazinātu atpalicību no Toyota un M-Sport-Ford. Monšē atklāja, ka kopš Montekarlo rallija komanda nenogurstoši strādājusi, lai novērstu "garu problēmu sarakstu", tāpēc pirms rallija Hyundai atzina, ka tā cer, ka pjedestāls Zviedrijas WRC ir sasniedzams.

Monšē gan brīdina, ka vēl ir daudz darāmā, lai uzlabotu ''Hyundai i20 N Rally1'' automašīnu, taču komandas sagatavošanās darbi ir veicinājuši pozitīvas tendences, jo testi Somijā esot aizritējuši bez problēmām, kas vieš cerības uz labu rezultātu.

"Mēs galvenokārt koncentrējāmies uz uzticamības jautājumiem - tas noteikti palīdzēs mums Zviedrijas rallijā spert soli uz priekšu. Testos mēs patiešām koncentrējāmies uz regulējumiem, un mums nav bijis pārāk daudz problēmu ar uzticamību. Mums nācās daudz pūlēties, lai atrastu risinājumus, taču domāju, ka mums ir izdevies pārspēt mūsu cerības,” portālam motorsport.com stāstīja Žuljēns Monšē.


Foto: Honza Fronek

''Mēs darījām visu, ko varējām, lai pēc iespējas labāk sagatavotos Zviedrijai. Vienīgā atpūtas diena, kas mums bija, bija diena, kad un bāzi Vācijā atgriezāmies no Montekarlo rallija. Tiklīdz atgriezāmies, tā visi puiši, kas atradās rūpnīcā, jau strādāja ar pilnu sparu. Mums bija virkne sanāksmju, lai strādātu pie mūsu galvenajām problēmām, kas saistītas ar automašīnu, organizāciju, komunikāciju vai ko citu. Mēs centāmies risināt visas mazās lietas. Pirmā nedēļa bija patiešām intensīva sanāksmju ziņā, lai mēģinātu uzskaitīt un prioritizēt visas problēmas, jo saraksts bija diezgan garš.

"Pat ar vislabāko gribu pasaulē nevar izdarīt visu pirms Zviedrijas rallija, tāpēc mums bija jānosaka prioritātes, un, manuprāt, mums tas izdevās diezgan labi. Dramatisku izmaiņu nav, lielākoties tas ir tas pats automobilis, bet mēs esam centušies atrisināt visas mazās problēmas. Mērķis, ko vienmēr mēdzu teikt, ir uzvarēt, un es būšu priecīgs, ja uzvarēsim, taču pirmais mērķis būs nogādāt trīs automašīnas līdz finišam, un es pamatoti domāju, ka mēs varam tiekties uz pjedestālu. Domāju, ka tas ir sasniedzams.

Jautāts, vai ir atrisināta Olivera Solberga automašīnas problēma, kur Montekarlo rallija laikā Solberga mašīnas salonā bija izgarojumi un dūmi, kas iespaidoja sportista veselības stāvokli, Monšē piebilda, ka ''Es ceru, ka jā, pretējā gadījumā es noteikti nebūšu apmierināts. Tā bija viena no galvenajām problēmām, pie kuras mēs strādājām. Mēs veicām analīzi, lai saprastu, no kurienes tas rodas un kā to atrisināt. Es domāju, ka esam izpildījuši mājasdarbu un problēmai būtu jābūt atrisinātai."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png