profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemeļbriežu dēļ tiek atcelti divi Zviedrijas WRC rallija ātrumposmi

Go4speed 17.02.2022 - 23:24 Ziemeļbriežu dēļ tiek atcelti divi Zviedrijas WRC rallija ātrumposmi
Foto: Rally Finland

Diemžēl Zviedrijas WRC rallija organizatori ir spiesti atcelt rallija SS9 un SS13 ātrumposmus, kuru kopējais garums bija 40 kilometri. Iemesls tam ir ziemeļbriežu ganāmpulku pārvietošanās. Ņemot vērā ievērojamo snigšanu rallija reģionā pēdējās dienās, un arī turpmāk plānoto snigšanu, lauksaimnieki spiesti pārvietot ziemeļbriežu ganāmpulkus no atklātajām vietām.

Kā atklāja Zviedrijas rallija vadītājs Glens Olsons, tad: "Diemžēl sakarā ar negaidītu ziemeļbriežu pārvietošanos, ko izraisījuši pašreizējie laikapstākļi, lauksaimnieki ir griezušies pie mums, lai paziņotu, ka daži ceļi, pa kuriem tika plānots rīkot ralliju, vairs nav pieejami.''

"Lai gan abas puses piedāvāja un izskatīja dažādus risinājumus, diemžēl mums nav izdevies rast risinājumu, lai ātrumposmi varētu notikt. Tas ir novēlots lēmums, taču tas atspoguļo visu iesaistīto pušu apņēmīgos centienus izvairīties no šādas situācijas."


Foto: Vladislav Maschl

Rallija pārcelšana par vairāk nekā 700 kilometriem uz ziemeļiem no Vārmlandas uz Vāsterbotenas reģionu Olsonam un viņa komandai nebija tas vienkāršākais process, jo vietējiem zemes īpašniekiem bija nepieciešams laiks, lai piekristu tam, ka gar viņu mājām notiks WRC rallijs.

"WRC sacensību pārcelšana uz jaunu vietu ir grūts un sarežģīts loģistikas, plānošanas un konsultāciju process ar sabiedrību. Šī pārcelšanās atspoguļo to, ka pastāv vides faktori, kas var ietekmēt mūsu piekļuvi lauku teritorijām. Tas ir fakts, kas mums ir jārespektē, un to mēs arī respektējam. Ir ieguldīts milzīgs kopienas darbs ilgā laika posmā, lai nodrošinātu veiksmīgu ralliju dalībniekiem un līdzjutējiem, bet diemžēl šajā gadījumā mēs piekrītam, ka ceļi šajā konkrētajā teritorijā šogad nav pieejami."

Līdz ar to šobrīd izveidojusies paradoksāla situācija – rallija organizatori pēc vairākiem gadiem pārcēlās uz reģionu, kur beidzot ir daudz sniega un ledus, un kur beidzot laikapstākļu dievi smaida WRC ziemas rallijam, taču šoreiz savu vārdu nolēma teikt ziemeļbrieži. Lai arī Zviedrijas rallija komanda ir strādājusi dienu un nakti, lai sagatavotu šī gada rallija maršrutu, saņemt šādas ziņas tik vēlu ir tikpat grūti, cik neiespējami no tām izvairīties.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png