profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formo pēc smagās avārijas Montekarlo WRC dodas palīdzēt komandai būvēt jaunu mašīnu

Go4speed 13.02.2022 - 23:06 Formo pēc smagās avārijas Montekarlo WRC dodas palīdzēt komandai būvēt jaunu mašīnu
Foto: motorsport.com

Montekarlo WRC rallijā smagu avāriju piedzīvoja Adrians Formo, kurš avārijas rezultātā pamatīgi sasita savu ''Ford Puma Rally1''. Par laimi, ne 26 gadus vecais Formo, ne viņa stūrmanis negadījumā necieta.

Apskatot automašīnu, M-Sport mehāniķi secināja, ka ātrāk ir uzbūvēt pilnīgi jaunu šasiju, lai Formo varētu piedalīties sacensībās Zviedrijā (24.-27. februārī), un Formo izvēlējās doties uz Apvienoto Karalisti, lai palīdzētu mehāniķiem pabeigt būvi.


Zināms, ka pārnesumkārba un dzinējs tiks pārnesti no avarējušās automašīnas.

"Man bija svarīgi atbraukt, sniegt puišiem atbalstu un palīdzību, kā arī parādīt, ka neesmu tikai rallijos un ka mēs strādājam kā komanda," portālam Motorsport.com stāsta Adrians Formo. "Kad sabojā mašīnu, ir grūti ieiet un pateikt "Sveiki!", taču visi šķita diezgan priecīgi mani redzēt. Viņi ir paveikuši lielu darbu, lai Ziemassvētku laikā uzbūvētu četras automašīnas, tāpēc man bija ļoti sarūgtinoši iznīcināt automašīnu, tāpēc gribēju viņiem palīdzēt. Strādāju, lai atjaunotu hibrīda agregātu un dzesēšanas lietas, balstiekārtas sviras. Strādāju arī motora nodalījumā, tāpēc man tas bija interesanti. Tagad zinu mazliet vairāk par automašīnu un man ir labāka izpratne. Skatījos, kā tiek montēta elektroinstalācija, viņi zina tik daudz, un neaizmirstiet, ka šis viņiem joprojām ir jauns auto. Tas nav tā, it kā mēs strādātu pie ''Fiesta''.''

"Man patika pavadīt laiku kopā ar M-Sport puišiem. Protams, tas nav patīkams brīdis manā karjerā, bet vismaz ir labi pavadīt laiku kopā ar viņiem un izprast auto. Domāju, ka manas attiecības ar mehāniķiem un inženieriem bija diezgan labas, pirms šeit ierados, bet pēc šī notikuma, manuprāt, tās noteikti ir stiprākas. Kā arī darbs ar šo apbrīnojamo komandu man ir palīdzējis negadījumu nedaudz attālināt no manas galvas. Tas ir izdarīts. Es nevaru mainīt pagātni, tikai nākotni, un pēdējā nedēļa man ir palīdzējusi to izdarīt."

Foto: Dirtfish.com

M-Sport vadošais Puma izstrādes inženieris Tims Džeksons sacīja, ka salīdzinoši īsais laika posms starp Montekarlo un Zviedriju lika komandai izvēlēties būvēt jaunu automašīnu. "Automašīna bija diezgan sliktā stāvoklī, un šī šasija [Montekarlo] netiks izmantota Zviedrijā, jo laiks bija pārāk īss, lai to izdarītu," viņš piebilda.

Kā pastāstīja M-Sport vadītājs Ričards Mileners, tad viņš bija gandarīts par to, ka Formo devās palīdzēt komandai gatavot jauno auto. Par to Formo pirms Zviedrijas WRC tiks atalgots ar vienas dienas testiem.

M-Sport uz Zviedrijas ralliju dosies ar četrām Puma automašīnām. Bez Kreiga Brīna, Gasa Grīnsmita un Formo debiju pie jaunā auto stūres piedzīvos itālis Lorenso Bertelli.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png