profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šogad JWRC rallija čempionāts startēs bez Seska ekipāžas

Go4speed 01.02.2022 - 13:31 Šogad JWRC rallija čempionāts startēs bez Seska ekipāžas
Sami Pajari. Foto: Dominik Autengruber

Paziņots braucēju sastāvs jaunajam pasaules rallija čempionātam junioru (JWRC) klasē, kur šogad par uzvaru sezonas kopvērtējumā cīnīsies astoņas ekipāžas.

Čempionāts noritēs piecos posmos, no kuriem pirmais startēs jau februārī ar gaidāmo Zviedrijas ziemas ralliju. Vēlāk sekos asfalta rallijs Horvātijā, kā arī grants posmi Portugālē, Igaunijā un Grieķijā.

Kā jau tas bija prognozēts, tad šogad JWRC čempionātā uz starta neredzēsim pagājušā gada trešo ātrāko JWRC klases pilotu Mārtiņu Sesku, kurš jau iepriekš portālam Go4speed atklāja, ka šogad viņš plāno startēt ar pilnpiedziņas automašīnu, lai gan precīzi sportista plāni jaunajai sezonai vēl nav zināmi.


Pagājušajā gadā par JWRC čempionu kļuva 20 gadus vecais soms Sami Pajari, kurš pēc sezonas sev varēja izvēlēties balvu. Viena no balvām bija jauna ''Ford Fiesta Rally2'' automašīna, kur pilotam tiktu papildus nodrošinātas 200 Pirelli riepas, bezmaksas reģistrācija 2022. gada WRC2 Open klases čempionātam, kā arī apmaksāta dalības maksa piecos WRC posmos (testi, rezerves daļas, remontdarbi, ceļošana un dzīvošana ekipāžai jāsedz par saviem līdzekļiem). Otra balva bija pieci pilnībā apmaksāti WRC ralliji ar jauno M-Sport Poland būvēto pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally 3'' automašīnu.

Lai arī, protams, daudzus noteikti vilina starts ar R5 auto, Pajari nolēmis tomēr palikt vēl vienu sezonu JWRC čempionātā, kur sportists startēs ar jauno pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu, ar kuru soms uzvarēja nesen notikušajā Montekarlo WRC rallijā WRC3 Open un RC3 klasēs.


Foto: Bastien Roux

Iespējams, tas ir pareizs solis pirms sēsties pie R5 stūres sākumā aprast ar pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu. To lieliski var redzēt pēc 2020.gada JWRC čempiona Toma Kristensona rezultātiem, kurš ar jauno balvu (R5 automašīnu) pagājušajā gadā startēja sešos rallijos, no kuriem vairums rallijos nācās avarēt. Labākais rezultāts tika sasniegts Igaunijas WRC rallijā, kur viņam 16.vieta absolūti, bet starp visām R5 mašīnām Tomam devītā vieta, Aleksejam Lukjaņukam zaudējot vairāk nekā piecas minūtes.


Frančeskī Liepājas rallijā. Foto: Edgars Leonovs

Bez Pajari šogad JWRC vēl brauks pagājušā gada JWRC vicečempions Džons Armstrongs, pērn JWRC startējušie Lauri Jona (Somija), Viljams Kreigtons (Īrija) un Roberts Virves (Igaunija), kā arī jaunpienācēji - Žans-Baptists Frančeskī (Francija), Panagiotiss Rostemiss (Grieķija) un Makrejs Kimatī (Kenija). Jāatzīmē, ka Žans-Baptists Frančeskī ir 2021.gada ERC3 Junior čempions, kurš par pieciem punktiem apsteidza tieši Pajari. Tāpat 25 gadus vecais Frančeskī ir 2020.gada Francijas grants rallija čempions un trešās vietas ieguvējs Francijas asfalta rallija čempionātā, kā arī 2018.gada JWRC trešās vietas ieguvējs.

Visu braucēju rīcībā būs jaunās pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnas, ko sagatavojis uzņēmums ''M-Sport Poland''.


Foto: Jerome Deskeuvre

2022.gada čempions balvā iegūs četrus ''atbrauc un brauc'' rallijus 2023.gada sezonā ERČ čempionātā ar ''M-Sport Ford Fiesta Rally2'' automašīnu, kā arī iespēju pirms katra rallija piedalīties oficiālajos vienas dienas testos.

JWRC 2022.gada dalībnieki:

Komentāri
Vecmeistar13. 03.02.2022 10:01
Mārtiņ,vai savu esošo komandu saglabāsi?Kāda ir gaidāmā sacensība...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png