profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hyundai: Situācija ir slikta, bet joprojām kontrolējama

Go4speed 27.01.2022 - 23:19 Hyundai: Situācija ir slikta, bet joprojām kontrolējama
Foto: Hyundai Motorsport

''Hyundai'' komanda šonedēļ pilnībā pārskatīs savu sniegumu Montekarlo rallijā un "dubultos centienus", lai novērstu savas jaunās pasaules rallija čempionāta automašīnas uzticamības problēmas, vēsta DirtFish.com

Hyundai "dubultos centienus" pēc smagā WRC atklāšanas posma, kur 2019. un 2020. gada WRC ražotāju čempioni īpaši sarežģītajā WRC jaunās hibrīda ēras sākumā saskārās ar neskaitāmām uzticamības problēmām, atstājot komandu tālu aiz konkurentiem ''Toyota'' un ''M-Sport Ford''.

Tiek ziņots, ka šonedēļ komanda sēdās pie sarunu galda, lai risinātu savas problēmas, un komandas direktora vietnieks Žuljēns Monšē apstiprināja, ka tās darbiniekiem tagad būs jādivkāršo pūles, lai panāktu pretiniekus. Jāatzīmē, ka rallija noslēdzošajā dienā ''Hyundai i20 N Rally1'' sniegums uzlabojās, taču tā uzticamības problēmas, sākot no dzinēja, hibrīda un balstiekārtas, izrādījās tā neveiksmes cēlonis.


Foto: Hyundai Motorsport

Tikai viens no trim i20 N sasniedza finišu, kur Tjerī Noivils finišēja sestajā vietā, no rallija līdera Sebastjana Lēba atpaliekot nepilnas astoņas minūtes (trīs minūtes un 40 sekundes piekares defekta dēļ Noivils zaudēja 12.posmā). Jāatzīmē, ka piektdienas ātrumposmos beļģu sportists brīžiem savu automašīnu raksturoja kā "biedējošu", taču svētdien 15.dopā Noivilam beidzot izdevās uzrādīt ātrāko laiku. Tikmēr Olivers Solbergs un Ots Tanaks izstājās.

Monšē sagaidīja smagu atklāšanas sacīksti, ņemot vērā, ka konkurenti bija aizsteigušies priekšā. Tomēr viņš paziņoja, ka situācija, kurā atrodas viņa komanda, ir "slikta", bet "kontrolējama", jo līdz nākamajam posmam Zviedrijā ir palicis mēnesis.

"Šis bija ļoti grūts rallijs," saka Žuljēns Monšē. "Mēs zinājām, ka šeit būs grūti. Mēs pabeidzām automašīnas tieši laikā. Pēdējās nedēļās mums bija daudz darba, tāpēc zinājām, ka būs grūti. Startējot sacensībās, vienmēr sagaidi vairāk, bet mēs vienkārši nebijām tur, kur gribējām būt. Mēs esam šeit, lai uzvarētu, tāpēc tas ir diezgan sarūgtinoši. Tomēr esam iemācījušies dažas lietas, jo šī bija pirmā reize, kad varējām samērot savu automašīnu ar konkurentiem.''


Foto: Jakub Pojmicz

"Mēs redzējām, ka tad, kad automašīna darbojas bez problēmām, sniegums ir labs, tāpēc tas ir kaut kas pozitīvs. Viena automašīna finišēja, mēs uzvarējām vienā ātrumposmā, taču zinām, ka mums ir jāstrādā vēl vairāk. Mums būs jālūdz visiem cilvēkiem, kas bija šeit, Montekarlo, un tiem, kas palika rūpnīcā, dubultot viņu pūles.''

"Mums ir nedaudz laika līdz Zviedrijai, tāpēc mums būs iespēja turpināt testus ar mūsu automašīnu. Situācija ir slikta, bet joprojām kontrolējama."

Arī Tjerī Noivils atklāja, ka viņi netaisās padoties. "Mēs nepadosimies. Mēs cenšamies saglabāt motivāciju un turpināsim censties. Griba ir, un tas ir svarīgi. Ir dažādas jomas, pie kurām strādāsim, bet vissvarīgākā ir uzticamība. Mums ir jābūt daudz spēcīgākiem gaidāmajos rallijos."

Kopvērtējums:


Sezonas kopvērtējums:


Sezonas kopvērtējums ražotāju ieskaitē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png