profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs izrauj uzvaru Montekarlo WRC rallijā

Go4speed 23.01.2022 - 14:33 Lēbs izrauj uzvaru Montekarlo WRC rallijā
Sebastjans Lēbs

• Svētdien sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi (67,26 km).

• Dienu ar ātrāko laiku iesāka Lēbs, taču tikai 1,1 sekundi atpalika Ožjē. Šī bija Lēba 80.ātrumposma uzvara Montekarlo rallijā. Septītais ātrākais laiks Oliveram Solbergam, kurš pēc finiša bija spiests izstāties. Ekipāža atklāja, ka nejūtas labi sakarā ar problēmām ar izgarojumiem automašīna salonā, ar kurām viņi saskārās visas iepriekšējās dienas.

• 15.posmā pirmo reizi šajā rallijā ātrāko laiku ar Hyundai i20 N Rally1 automašīnu uzrādīja Hyundai komandas pilots Tjerī Noivils, kamēr kopvērtējuma līderis Ožjē pārsvaru pār Lēbu spēja palielināt līdz 24,6 sekundēm.

• Vairāki braucēji šajā ātrumposmā pamanījās pārsist riteņus. Ja Elfinam Evansam tas lielu lomu nespēlēja, jo sportists kopvērtējumā atradās ārpus Top 20, tad diviem WRC2 Open klases braucējiem tas maksāja daudz – Joans Rosels un Gregoirs Munsters pēc pārsistām riepām kopvērtējumā zaudēja savas pozīcijas, ko lieliski izmantoja lielisku ātrumu demonstrējošais Nikolajs Grjazins, kurš no 5.vietas pakāpās uz 3.vietu.


Foto: Vladislav Maschl

• Drāma 16.ātrumposmā. Līderis Ožjē pārsita riepu, tādējādi ātrumposma uzvarētājam Lēbam zaudējot 34 sekundes. Līdz ar to arī kopvērtējumā notika līderu maiņa – vadību atguva Lēbs, kuram pirms noslēdzošā ātrumposma 9,5 sekundes zaudēja Ožjē. Tikmēr stabilā 3.vietā turējās Kreigs Brīns (+1:28.3).

• Noslēdzošajā Power Stage posmā ātrākais bija Kalle Rovanpera, kurš nopelnīja papildus piecus punktus. 0,9 sekundes viņam zaudēja Elfins Evans. Kārtējā drāma pirms noslēdzošā ātrumposma starta, kur Ožjē par pāragru startu saņēma desmit sekunžu sodu.


• Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Lēbs ar stūrmani Izabellu Galmišu, kura ikdienā ir matemātikas skolotāja. 10,5 sekundes zaudēja Ožjē, bet trešā vieta Brīnam. Šī Lēbam bija 80.uzvara karjerā. Pēdējo uzvaru WRC Lēbs svinēja 2018.gadā Spānijas rallijā. Pēc šīs uzvaras Lēbs kļuvis par vecāko rallija pilotu, kurš uzvarējis kādā WRC rallijā.



• Tagad Lēbs un Ožjē katrs Montekarlo rallijā ir izcīnījuši pa astoņām uzvarām.

• Pēdējā reize, kad WRC rallijā uzvaru svinēja sieviete stūrmane, bija 1997.gads.



• WRC2 Open klasē uzvaru izcīnīja Andreas Mikelsens, kuram šī bija trešā uzvara WRC2 klasē. 55,4 sekundes viņam zaudēja jaunais un talantīgais čehu sportists Eriks Cais, kuram šis bija tikai otrais WRC rallijs karjerā un pirmais Montekarlo rallijā. Trešais – Nikolajs Grjazins, kurš noslēdzošajā dopā vienā no līkumiem saslīdēja un gandrīz noskrēja no ceļa.

• WRC3 klasē uzvaru svinēja pagājušā gada JWRC čempions Sami Pajari, kuram šis bija pirmais rallijs ar jauno pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3''.

Kopvērtējums:


Sezonas kopvērtējums:


Sezonas kopvērtējums ražotāju ieskaitē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png