profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc dramatiskās Montekarlo WRC rallija trešās dienas vadībā izvirzās Ožjē (VIDEO)

Go4speed 22.01.2022 - 16:43 Pēc dramatiskās Montekarlo WRC rallija trešās dienas vadībā izvirzās Ožjē (VIDEO)
Sebastjans Ožjē

• Sestdien sportistiem bija jāveic pieci ātrumposmi (97,86 km) bez servisa parka. 

• Dienu ar ātrāko laiku iesāka Elfins Evans, kuram 0,7 sekundes zaudēja Kalle Rovanpera. Tikai septītais ātrākais laiks bija rallija līderim Sebastjanam Lēbam, kurš zaudēja 7,3 sekundes. Neveiksmīgs posms Otam Tanakam, kurš pārsita riteni. 


• Dienas otrajā ātrumposmā ātrākais bija Sebastjans Ožjē, bet Lēbs finišēja ceturtajā vietā. Pēc šī ātrumposma rallija vadībā, uzrādot pilnīgi vienādu laiku, izvirzījās abas rallija leģendas – Lēbs un Ožjē. "Man bija labs ātrumposms, taču tas bija tik slidens un nelīdzens, kas man nepalīdzēja. Šķiet, ka šie rīta ātrumposmi nebija domāti man, tāpēc redzēsim, kā mums ies nākamajā," pēc finiša teica Lēbs. 

• Neveiksmīgs posms Oliveram Solbergam, kurš noskrēja no ceļa un posma uzvarētājam zaudēja 35 minūtes.

   

• Drāma notika 11.posmā, kur trasē pāris kilometrus klāja sniegs un ledus. Kļūdu pieļāva trešajā vietā esošais Elfins Evans, kurš noskrēja no ceļa. Kamēr skatītāji palīdzēja sportistam atgriezties trasē, Evans zaudēja 20 minūtes. Tāpat sniegotajā sekcijā saslīdēja un vēl vienu riepu pārsita Tanaks. Ņemot vērā, ka Tanaks riskēja un uz rīta trīs ātrumposmiem līdzi paņēma tikai vienu rezerves riepu (kas tika nomainīta jau dienas pirmajā posmā), Tanakam vairs nebija rezerves riepas ko nomainīt, tāpēc sportists bija spiests izstāties.

 

• Jāatzīmē, ka rallija pirmajos trīs ātrumposmos vairāki braucēji cīnījās ar dažādām tehniskām problēmām.

• 12.posmā trīs braucēji finišēja 0,6 sekunžu robežās, kur ātrākais bija Rovanpera. Diemžēl amortizatora problēmas dēļ daudz laika zaudēja Tjerī Noivils (+3:40.3), kurš kopvērtējumā atkrita uz sesto vietu, kamēr Rovanpera, kurš pēc otrās dienas kopvērtējumā bija tikai devītais, pacēlās uz ceturto vietu! 

• Dienas noslēdzošajā posmā ātrākais bija Rovanpera, kurš izvēlējās sev uzlikt divas ziemas riepas, kas arī šajā posmā, kur vidū bija sniegs un ledus, atmaksājās. Tikmēr Ožjē, kurš posmā finišēja 2.vietā, arī sākotnēji bija nolēmis likt divas ziemas riepas, taču pēc tam, kad Ožjē redzēja, ka Lēbs izvēlās likt četras sliku riepas, Ožjē arī nolēma uzlikt visas slikus riepas.


• Līdz ar to pēc trīs dienām līderis kopvērtējumā tagad ir Ožjē, kuram 21 sekundi zaudē Lēbs, bet gandrīz pusotru minūti atpaliek Kreigs Brīns. Ceturtais ir Rovanpera, kurš atpaliek divas minūtes. 


• Dramatiski notikumi arī WRC2 Open klasē, kur vairākiem līderiem bija gan tehniskas problēmas, gan ar tika pieļautas kļūdas. Noslēdzošajā posmā līderis Mikelsens pārsita riepu, bet otrajā vietā esošais Joans Rosels pieļāva kļūdu tajā pašā sniegotajā vietā, kur Takamoto Katsuta. Kopvērtējumā Mikelsens spēja saglabāt vadību, taču tikai 22 sekundes viņam zaudē Eriks Cais. Rosels atkrita uz ceturto vietu, kamēr Grjazins kopvērtējumā pakāpies jau piekto vietu. No trešās pozīcijas krievu braucēju šķir 37 sekundes.


• Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi (67.26 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png