profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Montekarlo WRC rallija otrās dienas līderis Lēbs

Go4speed 21.01.2022 - 18:23 Pēc Montekarlo WRC rallija otrās dienas līderis Lēbs
Sebastjans Lēbs

• Piektdien sportistiem Montekarlo WRC rallijā bija jāveic seši ātrumposmi (97,86 km) bez servisa parka.

• Visos trīs rīta ātrumposmos ātrākais bija astoņkārtējais Montekarlo rallija uzvarētājs Sebastjans Lēbs, kurš tobrīd kopvērtējumā par 10,6 sekundēm apsteidza Elfinu Evansu, bet 13 sekundes atpalika Sebastjans Ožjē.

• Ātrākus laikus sāka uzrādīt ''Hyundai'' braucēji Ots Tanaks un Tjerī Noivils, kamēr lēns turpināja būt ''Toyota'' pilots Kalle Rovanpera, kurš atzina, ka joprojām mācās braukt ar jauno Rally1 mašīnu.


Foto: @MyS_MotorySport

• Tjerī Noivils pēc dienas pirmā posma atzina, ka ''Ja godīgi, tad, salīdzinot ar vakardienu, nav labāk. Tas ir murgs. Nekad neesmu bijis tik nobijies, braucot. Vēl ir daudz darba.''

• Neveiksmīgs dienas pirmais ātrumposms bija Adrienam Formo, kurš piedzīvoja iespaidīgu avāriju.




• WRC2 Open klasē piektajā posmā, trāpot pa akmeni, mašīnas piekari sabojāja klases līderis Eriks Kamillī, kurš pēc finiša bija spiests izstāties. Tobrīd līderis bija Andreas Mikelsens, kuram 3,9 sekundes zaudēja Stefans Lefebrs. Tikmēr Nikolajs Grjazins pēc vakardienas neveiksmes no 14.vietas pakāpās uz desmito.


Foto: Hyundai Motorsport

• Pēc riepu maiņas sportistiem bija jāveic jau no rīta veiktie trīs ātrumposmi, kur sestajā dopā ceturto reizi ātrākais bija Lēbs, kurš kopvērtējumā pārsvaru pār Evansu palielināja līdz 14,5 sekundēm.

• Šajā sestajā ātrumposmā uzreiz ātrākais aiz visām Rally1 automašīnām bija francūzis Rafaels Astjērs, kurš startēja ar ''Alpine A110 Rally RGT'' automašīnu.


Foto: Rally Cow

• Septītajā dopā savu pirmo uzvaru kādā no WRC ātrumposmiem izcīnīja Gas Grīnsmits, tādējādi apliecinot, ka jaunā ''Ford Puma Rally1'' automašīna ir ļoti ātra. "Šaubos, vai Lēbs būs pie sava telefona, bet es viņam nosūtītu īsziņu ar tekstu: "Vai es varu šo paņemt (uzvaru dopā)?". Ir grūti vārdos izteikt, cik labs ir šis auto. Tagad es apsēdīšos stūrī un raudāšu no nervozitātes..." tā pēc sava brauciena teica Grīnsmits, kurš tobrīd vēl nezināja, ka pēc pāris minūtēm Lēbam, kura automašīnai nedarbojās hibrīda sistēma, neizdosies uzrādīt ātrāko laiku, kas tobrīd nozīmēja to, ka pirmo reizi ātrāko laiku uzrādījis Grīnsmits. Pēc tam, kad pārbrauciena laikā Grīnsmits saņēma ziņu par ātrāko laiku ātrumposmā, sportists no laimes eksplodēja.



• Jāatzīmē, ka šajā 13,49 kilometrus garajā dopā visi desmit Rally1 braucēji iebrauca 4,7 sekunžu robežās.

• Noslēdzošajā ātrumposmā ātrākais bija Ožjē, taču līderis pēc otrās dienas ir Lēbs. Ožjē atpaliek 9,9 sekundes, bet Evans zaudē 22 sekundes. WRC2 Open klasē līderis ir Lefebrs, kuram 1,4 sekundes zaudē Mikelsens. Grjazins absolūtajā kopvērtējumā pakāpies uz 18.vietu, bet WRC2 Open klasē viņš ir astotais.

• Sestdien sportisti veiks piecus ātrumposmus (97,86 km) bez servisa parka. Pirmā ātrumposma starts 09:17.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png