profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Neesam īsti gatavi šādam Montekarlo rallijam, šobrīd esam lēni

Go4speed 21.01.2022 - 08:51 Tanaks: Neesam īsti gatavi šādam Montekarlo rallijam, šobrīd esam lēni
Foto: Hyundai Motorsport

Neveiksmīgi Montekarlo WRC rallijs iesācies ''Hyundai'' rallija komandai. Pēc ceturtdienas diviem tumsas ātrumposmiem augstāko vietu no ''Hyundai'' ieņem Tjerī Noivils, kurš ir sestais, kamēr igaunis Ots Tanaks, atpaliekot 41 sekundi, ir astotais. Pirmajā dopā Tanakam esot bijušas problēmas ar dzinēju, bet otrajā – ar ātrumkārbu.

Pēc pirmās dienas finiša Tanaks igauņu medijiem atzina, ka ''Toyota'' un ''M-Sport Ford'' ir ļoti spēcīgi, bet ''Hyundai'' vēl nav gatavi sezonas startam.

''Šim ''Hyundai i20 N Rally1'' šis rallijs noteikti ir par agru, taču sacīkstes ir šodien un izvēles mums nav. Darīsim visu, kas būs mūsu spēkos,'' iesāk Ots Tanaks, kurš piebilda, ka mehāniķiem un inženieriem priekšā būs gara nakts. Sportists pauda cerības, ka dažas no problēmām izdosies atrisināt.


Foto: Honza Froněk

"Redzēsim. Mēs centīsimies atrisināt lielākās problēmas un tad virzīsimies uz priekšu. Kopumā šobrīd esam lēni. Tā kā mums trūkst arī rezerves daļu, neesam īsti gatavi šādam Montekarlo rallijam ar tik sausiem un labiem asfalta apstākļiem. Pašlaik diemžēl nav iespējams iestatīt automašīnu tā, kā tai vajadzētu būt. Tomēr joprojām ir saprātīgi uzkrāt nobrauktos kilometrus."

Piektdiena būs Montekarlo rallija garākā diena - seši ātrumposmi, kuru kopējais garums būs 97 kilometri. "Mēs mēģināsim kaut kā orientēties un noskaidrot, kur esam. Sestdien būs gara diena, vēl viena patiešām grūta diena. Piektdien nebūs servisparka, un tā noteikti ir mūsu vājā vieta. Redzēsim, kā mums veiksies piektdien un sestdien," piebilda Tanaks.

Sportists atzina, ka konkurentu spēks viņam nebija pārsteigums. ''Mēs to zinājām jau pirms ierašanās šeit. Mūsu attīstība tika atstāta uz pēdējo brīdi un mums bija tikai dažas dienas testiem, tāpēc ir tik svarīgi, lai mēs šeit nobrauktu kilometrus un mācītos sacīkšu apstākļos. Tas ir labākais, ko mēs varam darīt.''

Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png