profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunajās Rally1 automašīnās būs jābūt augstsprieguma cimdiem

Go4speed 29.12.2021 - 00:37 Jaunajās Rally1 automašīnās būs jābūt augstsprieguma cimdiem
Foto: FIA

Nesen FIA paziņoja par jauniem WRC 2022 izmaksu samazināšanas pasākumiem, kas paredz, ka pasaules rallija čempionāta komandām 2022. gada sezonā tiks ierobežots izmantoto dzinēju un hibrīda agregātu daudzums, kas ir daļa no FIA ratificētajiem izmaksu taupīšanas pasākumiem. Ir veikti vairāki grozījumi sporta nolikumā, kas, kā norāda FIA, ir vērsti uz izmaksu pārvaldību, drošību un ilgtspēju.

Saskaņā ar jaunajiem 2022. gadam paredzētajiem WRC Rally1 hibrīddzinēju noteikumiem, rūpnīcu komandām tagad būs atļauts izmantot ne trīs, bet tikai divus dzinējus katrā automašīnā.


Foto: Julien Pixelrallye

"Katram ražotājam atļauto dzinēju skaits katrā automašīnā ir samazināts no trim uz diviem, savukārt hibrīda agregātu izmantošana automašīnām (neieskaitot testēšanu), kas pieteiktas, lai gūtu punktus ražotāju ieskaitē, ir ierobežota līdz deviņiem sezonas laikā. Tehniskajos noteikumos tika veiktas izmaiņas Rally1 klasē, paredzot palielināt minimālo automašīnas svaru par desmit kilogramiem, lai ierobežotu izmaksas," teikts FIA paziņojumā.

Tāpat tika apstiprināts, ka katrai ekipāžai būs jāved līdzi īpaši aizsargcimdi, ja sacensību laikā radīsies problēmas ar hibrīda agregātiem.

"Kā daļa no augstsprieguma drošības procedūrām, sākot ar 2022. gadu katrā Rally1 automašīnā jābūt augstprieguma cimdiem, kas braucējam un stūrmanim būs jāvalkā augstsprieguma problēmas gadījumā, lai nodrošinātu augstāku aizsardzības līmeni.


Visas Rally1 automašīnas tiks marķētas ar "HY" zīmi ar baltiem burtiem uz sarkana fona, kas būs redzams uz priekšējām durvīm un kas aizstās automašīnas numuru, lai tiesneši un skatītāji tās varētu vieglāk identificēt.

Tāpat FIA publicēja informatīvu plakātu, kurā teikts, ka, ja pēc avārijas mašīnā deg zaļā gaisma, tad to droši var aiztikt, bet, ja kopā ar brīdinājuma signālu mirgo sarkana gaisma, tad tas nozīmēs, ka mašīna nav droša. Bet, ja nedegs nekāda gaisma, tad automašīna pavisam noteikti būs nedroša un to aiztikt nevarēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png