profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Šobrīd Rally1 auto ir lēnāks - veiktspējas ziņā tas ir solis atpakaļ (VIDEO)

Go4speed 14.12.2021 - 00:31 Ožjē: Šobrīd Rally1 auto ir lēnāks - veiktspējas ziņā tas ir solis atpakaļ (VIDEO)
Sebastjans Ožjē. Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Novembra beigās testos ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīnu avāriju piedzīvoja šī gada WRC vicečempions Elfins Evans. Pēc avārijas komanda paziņoja, ka tā spiesta pārtraukt testus. Kā ziņo DirtFish, tad pēc avārijas automašīnai visu laiku dega zaļā gaisma, kas nozīmē to, ka automašīnas hibrīda un elektriskie komponenti palika neskarti.

"Šī bija pirmā avārija, kas notika [ar Rally1 automašīnu], tāpēc no šī skatu punkta mēs bijām ļoti pozitīvi noskaņoti. Mēs esam apmierināti ar drošības pasākumiem un to, kā viss darbojās. Tā nebija liela avārija un šasija avārijā necieta. Lielākā problēma un iemesls, kāpēc mēs nevarējām turpināt testus, bija tas, ka mums trūka detaļu un komponentu. Tā kā šis ir jauns auto, mēs vēl neesam paspējuši izgatavot dažus paneļus un tamlīdzīgas lietas, tāpēc mums nācās atvest auto atpakaļ uz Somiju, lai sakārtotu dažas no šīm detaļām nākamajiem testiem," par avāriju izteicās Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala.


Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRC

Aizvadītajās dienās pirmo reizi jauno auto iemēģināja arī šī gada WRC čempions Sebastjans Ožjē, kurš ar testiem palika apmierināts.

"Automobilis reaģē citādāk nekā tas, pie kā esam pieraduši pēdējos piecus gadus. Mums ir jauni parametri, pie kuriem jāpierod: mums ir jāpielāgojas reģenerācijai un pēc tam arī tam, kā mēs izmantojam [elektrisko] paātrinājumu. Mums kā braucējiem tas ir kaut kas aizraujošs, tas ir kaut kas jauns, un, kad ir kaut kas jauns, tas vienmēr palielina cerības uz aizraujošu sezonu," tā Ožjē, kuram šajos testos blakus sēdēja jaunais stūrmanis Bendžamins Veilas.

''Domāju, ka sezonas pirmajās nedēļās lielāka nozīme var būt mašīnas uzticamībai, jo šīs automašīnas ir ļoti jaunas. Mēs redzam, ka katros testos tiek panākts liels progress. Esmu pārliecināts, ka komanda cītīgi strādās un tai izdosies panākt, lai šī automašīna attīstītos veiktspējas un uzticamības ziņā," turpina astoņkārtējais Montekarlo rallija uzvarētājs, kurš piebilda, ka, dodoties uz Montekarlo WRC, jautājumu un neskaidrību būs vairāk kā nekad.


Ožjē atzina, ka jaunais Rally1 auto veiktspējas ziņā šobrīd ir spēris soli atpakaļ, taču franču braucējs ir pārliecināts, ka ātrums uzlabosies, komandām attīstot savas Rally1 mašīnas.

Saskaņā ar 2022. gada noteikumiem, Rally1 automobiļi, kad tiks ieslēgts 100 kW elektromotora hibrīda pastiprinātājs un apvienots ar 1,6 litru turbo iekšdedzes dzinēju, radīs 500 zirgspēku lielu jaudu.

"Manuprāt, godīgi jāatzīst, ka veiktspējas ziņā jaunā mašīna ir solis atpakaļ, jo automašīnas ir lēnākas un smagākas, un tehniskais regulējums daudzējādā ziņā rada diezgan daudz ierobežojumu. Taču man vissvarīgākais ir tas, ka, kamēr visi sacenšas ar vienādu materiālu, tas nodrošinās aizraujošas sacensības.''

"Esmu pārliecināts, ka jaunā automašīna strauji progresēs, un, manuprāt, mēs esam redzējuši, ka iepriekšējās paaudzes WRC automašīnas sākotnēji arī nebija tik ātras kā tagad, 2021. gada beigās, salīdzinot ar 2017. gadu, kad tās iznāca. Es patiešām ticu, ka ar šīm automašīnām būs tāds pats process. Kad ir paātrinājums, protams, tas ir jautri. Mums visiem patīk jauda. Kopumā mums ir jābūt godīgiem un jāatzīst, ka šobrīd esam lēnāki nekā pagājušajā gadā. Domāju, ka vēl ir jāpanāk progress, tāpēc būs aizraujoši sekot līdzi tam, kā tas viss attīstīsies. Beigās interesantais izaicinājums būs tas, kurš pēc iespējas ātrāk pielāgosies un progresēs ātrāk par citiem."

Šonedēļ Toyota turpinās testus, kuros brauks Takamoto Katuta un Elfins Evans, bet testus noslēgs Kalle Rovanpera.





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png