profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera skaidro, kāpēc brauc tā, it kā vestu vecmāmiņu uz baznīcu

Go4speed 20.11.2021 - 11:41 Rovanpera skaidro, kāpēc brauc tā, it kā vestu vecmāmiņu uz baznīcu
Foto: Vladislav Maschl

Moncā šobrīd tiek aizvadīts šīs sezonas noslēdzošais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms. Pirmajā dienā, un arī otrās dienas sākumā, ļoti lēns ir soms Kalle Rovanpera. Pēc pirmās dienas 21 gadu vecais pilots komandas biedram Elfinam Evansam zaudēja gandrīz divas minūtes.

Pēc pirmajiem diviem posmiem Kalle atzina, ka ''Mūsu plāns šīm brīvdienām ir finišēt ralliju. Man nav par ko cīnīties. Ja godīgi, tad sajūtas mašīnā ir briesmīgas, kad tu nevari braukt maksimāli ātri. Ir grūti. Mēs vienkārši izbraucam ātrumposmus, lai izcīnītu punktus komandas ieskaitē un lai šeit būtu, ja gadījumā kaut kas notiek (domāts, ja Evans un Ožjē izstājas).''

Rovanpera Moncas rallijā darbojas kā komandas ''apdrošināšanas polise'', lai nodrošinātu nepieciešamos punktus, ja Ožjē vai Evans nonāktu nepatikšanās. Šobrīd Toyota komandai nepieciešami tikai pieci punkti, lai izcīnītu ražotāju kausu, kuru pēdējo reizi izdevās izcīnīt 2018.gadā.


Foto: Toyota GAZOO Racing

''Šī ir atklāta spēle. Viņi (Ožjē un Evans) var cīnīties viens pret otru, un mēs vēlamies godīgu cīņu," saka komandas vadītājs Jari-Mati Latvala. "Un tāpēc esam lūguši Rovanperam būt par ''malējo spēlētāju'' un atbalstīt mūs čempionātā, kad mums ir divi puiši, kas cīnās par titulu. Mēs vēlamies, lai viņi aizvada godīgu cīņu."

"Varu jums teikt, ka jūtos nedaudz nervozs. Tagad puiši ir lielā cīņā, un jūs varat redzēt to ātrumu, kādu viņi demonstrē. Ožjē un Evans šobrīd patiešām ir snieguma virsotnē. Mēs jau rallija sākumā redzējām dažas kļūdas no citiem braucējiem, tāpēc noteikti ir nervozi skatīties. Ceru, ka abi mūsu piloti spēs noturēties uz ceļa," nobeidz Latvala.

Jāatzīmē, ka arī sestdienu Rovanpera iesācis ļoti piesardzīgi, kur pēc viena ātrumposma soms intervijā atzina, ka brauc tā, it kā vestu vecmāmiņu uz baznīcu.

Jāpiebilst, ka pēc deviņiem ātrumposmiem jeb nobrauktas pusotras stundas, Evansu un Ožjē šķir tikai 2,3 sekundes!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png