profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Adamo: Vienalga, kurš kļūs par čempionu, taču šo WRC ēru gribu noslēgt ar uzvaru

Go4speed 16.11.2021 - 00:38 Adamo: Vienalga, kurš kļūs par čempionu, taču šo WRC ēru gribu noslēgt ar uzvaru
Ots Tanaks un Andrea Adamo

Šajās brīvdienās Moncas WRC rallijā tiks noskaidrots šīs sezonas WRC čempions. Pretendenti divi – Sebastjans Ožjē un Elfins Evans, kurus šķir 17 punkti. Skaidrs ir tas, ka Toyota komanda, kā viņa to jau apliecinājusi visu sezonu, saviem braucējiem nekādas komandas pavēles nedos un čempions tiks noskaidrots trasē, īstā cīņā. Evansam obligāti nepieciešams finišēt Top 3, kā arī viņam jācer uz Ožjē neveiksmi. Tikai tas ļaus Evansam izcīnīt savu pirmo čempiontitulu.

Tikmēr ''Hyundai Motorsport'' komandai, kas startēs ar četrām ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnām, ir liela iespēja sajaukt kārtis un neapzināti palīdzēt vienam vai otram Toyota komandas braucējam cīņā par titulu. Taču komandas vadītājs portālam DirtFish atzina, ka nekādās šādās cīņās viņš neiejauksies.

"Mēs būsim tur, lai veikt savu ralliju," saka Andrea Adamo. "Mēs neplānojam spēlēt šo spēli, lai palīdzētu šim vai tam braucējam. Nē. Mēs braucam uz Moncu, lai uzvarētu rallijā, un tāpēc mēs nodarbojamies ar šo sporta veidu. Tas ir mūsu darbs. Ja jūs man jautāsiet, kurš būs čempions, no vienas puses - man ir vienalga, bet, no otras puses – kā rallija līdzjutējam – tas, kurš uzvarēs, būs to pelnījis. Es ļoti cienu viņus abus,'' viņš piebilda.


Foto: Honza Froněk

Tāpat Adamo aizstāvēja savu konkurentu Ožjē, kuram ik pa laikam kāds atļaujas izteikt kritiku. ''Lai kurš tas būtu, kurš teiktu, ka Ožjē šogad ir paveicies, palūgtu viņiem iebāzt savas pēcpuses šajās mašīnās un pēc tam nobraukt rallijus tā, kā to izdarīja Ožjē.''

Jāatzīmē, ka no sezonas pēdējiem pieciem rallijiem tikai reizi Ožjē kāpis uz goda pjedestāla, taču tam ir izskaidrojums - kopš ceturtā posma Ožjē visos rallijos brauc visiem pa priekšu, tādējādi tīrot trasi, kas viņam liedz pabraukt tik ātri, kā to dara viņa sīvākie konkurenti.

"Tas būs jauks rallijs. Ir patīkami noslēgt ēru šajā sporta veidā, kad par titulu cīnās divi braucēji. Tas ir kā 1986. gadā B grupas laikos, kad toreiz par uzvaru cīnījās Juha Kankunens un Marku Alens. Bet, kā jau teicu – mūs sagaida jauks rallijs, kurā piedzīvosim šīs WRC ēras beigas. Taču mēs dosimies uz turieni, lai uzvarētu," nobeidz Adamo.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png