profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē atkal problēmas ar policiju un vēl viens naudas sods

Go4speed 18.10.2021 - 15:07 Ožjē atkal problēmas ar policiju un vēl viens naudas sods
Foto: Sophie Graillon

Pasaules rallija čempionāta līderis Sebastjans Ožjē saņēmis 2000 eiro lielu naudas sodu par transportlīdzekļa apdzīšanu pāri nepārtrauktajai līnijai un par neapstāšanos, kad sportistu centās apturēt policija.

Pārkāpums notika ceļā uz sestdienas noslēdzošo ātrumposmu. Svētdien no rīta Ožjē ar stūrmani un Toyota komandas sporta direktoru sniedza liecības, kurās sportists paziņoja, ka apļveida krustojumā, kur notika incidents, ceļu esot bloķējusi policija. Viņš atzina, ka apsteidza priekšā braucošo automašīnu pa ceļa labo pusi, par ko vēlāk sportists atvainojās. Ožjē paskaidroja, ka nav sapratis policijas darbinieka ar rokām rādītās zīmes, jo policists tobrīd neatradās automašīnas priekšā, un ļoti bieži šādas zīmes tiek rādītas, lai palīdzētu rallija automašīnām izbraukt cauri sastrēgumam. Tāpat franču braucējs piebilda, ka aplī braucis ar mazu ātrumu.

Rallija tiesneši nolēma uzklausīt ar policijas viedokli. Policija atzina, ka, veicot ikdienas pārbaudi, vadītājs (Ožjē) apdzina sev priekšā braucošo automašīnu pāri nepārtrauktajai līnijai pa ceļa labo pusi. Policijas ziņojumā tika teikts, ka šoferis (Ožjē), iespējams, skaidri neredzēja policista norādes, jo viņš neatradās automašīnas priekšā.


Foto: Sophie Graillon

Policija par notikušo Ožjē uzlika naudas sodu, kas neietekmē viņa Spānijas rallija rezultātu vai čempionāta punktus. Lai arī šis pārkāpums notika laikā, kad Ožjē vēl nav beigusies iepriekšējā sešu mēnešu diskvalifikācija, FIA paziņoja, ka sportists šoreiz saņems tikai naudas sodu.

Atgādināsim, ka aprīļa beigās Horvātijas WRC rallijā, dodoties uz Horvātijas WRC rallija noslēdzošās dienas ātrumposmiem, Sebastjans Ožjē tika iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā. Ožjē, mainot braukšanas joslu, sadūrās ar citu automašīnu, kas ieskrēja ''Toyota Yaris'' stūrmaņa pusē. Ožjē ekipāža uz sešiem mēnešiem saņēma nosacīto diskvalifikāciju par negadījuma vietas pamešanu, pirms to ļāva policija. Sportists skaidroja, ka šajā incidentā (notikuma vietas pamešanā) vainojama valodas barjera, kā rezultātā viņš kļūdaini uzskatījis, ka drīkst doties tālāk, par ko vēlāk viņš saņēma 5000 eiro lielu naudas sodu. Vēl 2000 eiro sods Ožjē tika piešķirts par braukšanu pie luksofora sarkanās gaismas signāla, ko video tika fiksējis kāds vietējais.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png