profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Par Spānijas WRC rallija līderi kļūst Noivils, Sesks klasē piektais

Go4speed 15.10.2021 - 19:17 Par Spānijas WRC rallija līderi kļūst Noivils, Sesks klasē piektais
Tjerī Noivils

Ar pirmajiem sešiem ātrumposmiem piektdien startējis Spānijas WRC rallijs. Ļoti ātri ralliju iesāka Elfins Evans, kurš, uzvarot divos ātrumposmos no trim, pēc trijiem posmiem bija līderis. 7,9 sekundes viņam zaudēja Tjerī Noivils, bet 12,6 sekundes atpalika Sebastjans Ožjē. Diemžēl jau pirmajā posmā avāriju piedzīvoja Takamoto Katsuta, kurš, lai arī spēja sasniegt finišu, rallijs viņam pirmajā dienā bija beidzies.


Katsutas automašīna

Starp R5 klases braucējiem pēc pirmajiem trīs dopiem līderis bija Eriks Kamillī, kuram 0,4 sekundes zaudēja Mads Ostbergs. Ceturtais bija Nikolajs Grjazins, kurš atpalika desmit sekundes.

JWRC ieskaitē līderis tobrīd bija Džons Ārmstrongs, kuram 18,9 sekundes zaudēja Sami Pajari, kamēr Mārtiņš Sesks/Renārs Francijs bija ceturtie (+26,1).


Foto: Vladislav Maschl

''Sajūtu ziņā braukšanas apstākļi bija labāki nekā citos šī gada asfalta rallijos. Jā, varbūt nebiju izdarījis to labāko darbu, pierakstot trasi, jo vietām trase bija pierakstīta par piesardzīgu, jo bija sajūtas, ka varam braukt ātrāk. Arī riepu izvēle mums, salīdzinot ar konkurentiem, bija savādāka. Varbūt kaut kur bijām ātrāki, bet kopumā, visticamāk, nedaudz zaudējām konkurentiem. Taču riskējām un braucām ar mīkstākā sastāva riepām. Tāpat noteikti nedaudz zaudējām tajā, ka mums līdzi bija divas rezerves riepas, kas ir papildus 20 kilogrami. Taču cīnīsimies un nepadosimies,'' tā pēc pirmā apļa pastāstīja Mārtiņš Sesks.


Pēc servisa parka ceturtajā posmā ātrākais bija Noivils, kamēr Ots Tanaks avarēja un izstājās. Dienas priekšpēdējā posmā ļoti ātrs bija Noivils, kurš par 7,9 sekundēm apsteidza Evansu, tādējādi pārņemot vadību rallijā. Tobrīd viņam 0,3 sekundes zaudēja Evans. Arī dienas noslēdzošajā posmā vēlreiz ātrākais bija Noivils, kurš tādējādi palielināja pārsvaru.

Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Noivils, kuram seko Evans (+0,7) un Ožjē (19,4).

RC2 klasē līderis pēc pirmās dienas ir Kamillī, kuram desmit sekundes zaudē Grjazins. Diemžēl priekšpēdējā dopā riepu pārsita Ostbergs, kurš finišā zaudēja minūti un 50 sekundes, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz 12.vietu.

JWRC klasē turpināja dominēt Armstrongs un Pajari, kuri arī ir vadībā pēc pirmās dienas. Līderis ir Armstrongs, kuram seko Pajari (+15,9). Sesks/Francis pēc pirmās dienas ieņem piekto vietu, līderim zaudējot minūti un 3 sekundes.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png