profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Mums nav ko zaudēt

Go4speed 13.10.2021 - 00:15 Sesks: Mums nav ko zaudēt
Mārtiņš Sesks

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis uz Spānijas rallija starta estakādes stāsies ceturtdienas pievakarē, kūrortpilsētā Salou, kur Katalonijas ātrajos un līkumotajos asfalta ceļos no 14. līdz 17. oktobrim izšķirsies 2021.gada WRC sezonas junioru čempionāta rezultāts.

Jau ziņojām, ka šobrīd čempionātā līderis ir Pajari (91), kuram seko Armstrongs (88) un Sesks (77).

"Šogad situācija ir nedaudz savādāka. Tagad čempionātā esam trešie, bet joprojām esam tikpat labā stāvoklī kā pērn, lai uzvarētu JWRC čempionātā. Nejūtu nekādu spiedienu. Pašlaik WRC esam aizvadījuši trīs sezonas un mums nav ko zaudēt," portālā wrc.com stāsta Mārtiņš Sesks.


Foto: Vladislav Maschl

''Jau otro gadu sezonas noslēgumā esam trīs JWRC ekipāžas ar līdzvērtīgām izredzēm uz pjedestālu. Noslēdzošo JWRC posmu sākam trešajā vietā un psiholoģiski tā ir pat vieglāk, jo varam tikai iegūt un kāpt uz augšu. Mūsu bonuss ir tas, ka zinām, ko nozīmē kļūdīties, bet nepārdegt. To esam mācījušies no pagājušās sezonas. Trase ir ļoti interesanta un izaicinoša, līkumu te noteikti ir daudz vairāk kā divos aizvadītajos asfalta posmos Portugālē un Beļģijā. Lai nepazustu līkumoto ceļu mudžeklī, mums ar stūrmani būs jāapstrādā ļoti daudz informācijas. Centīsimies uzturēt pastāvīgi augstu braukšanas tempu, bet vairīsimies no agresijas, kas kopējam laikam var pievienot tikai nevēlamas sekundes. Asie līkumi un asfalta segums noteikti būs izaicinājums auto jaudai, piekarei un bremzēm,” tā Sesks.

Tikmēr Polijas M-Sport direktors Macejs Voda uzskata, ka uz Mārtiņa pleciem ir uzlikts liels spiediens. "Mana personīgā sajūta ir tāda, ka viņš izjūt lielu spiedienu, ko viņš un apkārtējie rada, jo šī ir viņa trešā sezona Junioru WRC, un viņam tas ir jāpierāda. Domāju, ka viņa pieeja šogad ir "es nevaru avarēt, man ir jāsasniedz finišs", bet tajā pašā laikā ir jābūt ātram. Jo īpaši šajā čempionātā, kad ir iespēja iegūt papildus ātrumposma punktus. Šeit tiešām ir jābūt ātram. Jums jāsasniedz rallija finiši un jābūt ātriem. Ja paskatās uz Pajari rezultātu Horvātijā, viņš rallija finišā ieguva tikai astoņus punktus, bet papildus deviņus punktus viņš nopelnīja par uzvarām ātrumposmos. Tātad jums ir jāatrod pareizais līdzsvars starp rallija finišēšanu, kā arī jābūt ļoti, ļoti ātriem ātrumposmos, un es domāju, ka šogad Mārtiņam tas pietrūkst. Varbūt šobrīd uz viņa pleciem ir pārāk liels spiediens,'' saka Macejs Voda.


Foto: SYTYphoto

Lai vai kā, viss ir Mārtiņa rokās. Ņemot vērā, ka sezonas kopvērtējumā tiek skaitīti četri labākie rezultāti un sliktākais tiek atmests, tad šobrīd pirms Spānijas posma līderis ir Armstrongs. Kā ik katru gadu, tad šoreiz arī Spānijā sportisti cīnīsies par dubultpunktiem. Līdz ar to, uzvarot rallijā, ekipāža iegūs 50 punktus (Otrā vieta 36 punktus, trešā - 30). Taču uz galda vēl likti 17 punkti par uzvarām ātrumposmos. Līdz ar to maksimālais punktu skaits, ko šajā rallijā var izcīnīt, ir 67 punkti

JWRC kopvērtējums:
1. Sami Pajari 91
2. Jon Armstrong 88
3. Mārtiņš Sesks 77
4. Lauri Joona 52
5. William Creighton 45
6. Robert Virves 42

JWRC kopvērtējums, ja atmet sliktāko rezultātu:
1. Jon Armstrong 88
2. Sami Pajari 83
3. Mārtiņš Sesks 69
4. Lauri Joona 52
5. Robert Virves 42

Kopvērtējums, ja atmet sliktāko rezultātu un pieņem, ka Spānijā uzvar Sesks, bet pārējie finišē 2.vietā:
1. Sami Pajari 119
2. Jon Armstrong 124
3. Mārtiņš Sesks 119
4. Lauri Joona 88
5. Robert Virves 78

Uzvaras ātrumposmos:
1. Pajari 22
2. Armstrongs 20
3. Sesks 11
4. Koči 10
4. Jona 5
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png