profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evans: Ja Ožjē būs viena izstāšanās, tad viss var notikt, bet es to nevēlos

Go4speed 05.10.2021 - 23:19 Evans: Ja Ožjē būs viena izstāšanās, tad viss var notikt, bet es to nevēlos
Foto: Honza Fronek

Pirms Somijas WRC rallija Sebastjana Ožjē pārsvars pār sīvāko konkurentu Elfinu Evansu bija 44 punkti, un Evans atzina, ka viņa iespējas izcīnīt WRC čempiontitulu nav augstas. Taču pēc Somijas WRC pārsvars starp abiem braucējiem ir vairs tikai 24 punkti, bet galdā likti 60 punkti.

Preses konferencē Evans atzina, ka vēl tāls ceļš ejams, lai domātu par WRC titulu, taču šobrīd situācija esot cerīgāka. ''Situācija kopvērtējumā noteikti ir pavirzījusies pareizajā virzienā, taču vēl ir tāls ceļš ejams. Mēs zinājām, ka pēc Grieķijas rallija situācija saistībā par WRC titulu ir ļoti sarežģīta, un arī tagad tā nav daudz labāka. Bet tas virzās pareizajā virzienā. Mums vienkārši jādodas uz nākamajiem diviem posmiem, kas ir palikuši kalendārā, un jāizdara tas labākais un jāizcīna vislabākie rezultāti. Tas ir viss, ko varam darīt,'' stāsta Elfins Evans.


Foto: Honza Fronek

Evans piebilda, ka šobrīd netic tam, ka viņš varētu izcīnīt savu pirmo čempiontitulu. ''Es neticu. Es par to pārāk daudz nedomāju, ja godīgi. Pēc Grieķijas man bija tikai matemātiskas iespējas, un tagad situācija ir nedaudz reālistiskāka. Ja Ožjē būs viena izstāšanās, tad viss var notikt, bet es to nevēlos un nenovēlu to viņam. Viss, par ko varam uztraukties, ir mūsu sniegums nākamajos divos rallijos.''

Tikmēr Ožjē, kurš Somijā izcīnīja piekto vietu, jau pēc finiša izskatījās neapmierināts, jo sportistam neizdevās pacīnīties ne par Top 3 rallijā, ne par bonusa punktiem Power Stage posmā, jo sportista automašīnai noslēdzošajā posmā bija dzinēja problēmas un nebija jaudas. ''Šis nebija tas mūsu labākais rallijs, bet tā ir daļa no spēles. Ar nepacietību gaidu asfalta rallijus, īstu braukšanu, nevis šo mēsla ceļa tīrīšanu (road cleaning s***),'' tā Sebastjans Ožjē, kurš pēc pirmās dienas, trasē dodoties pirmais un tīrot ceļu, ieņēma vien septīto vietu.

Lai vai kā, bet trešo gadu pēc kārtas titulu izcīnīs viens no ''Toyota'' braucējiem.

WRC kopvērtējums:
1. Ogier Sébastien, 190
2. Evans Elfyn, 166
3. Neuville Thierry, 130
4. Rovanperä Kalle, 129
5. Tänak Ott, 128
6. Breen Craig, 76
7. Katsuta Takamoto, 68
8. Greensmith Gus, 52
9. Sordo Dan, 43
10. Fourmaux Adrien, 42
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png